'Biz dinimizi öğrenmezsek daha çok şarlatan çıkar'

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından "15 Temmuz ve Din Güvenliğim

GÜNDEM 12.07.2018 19:32:00 0

Dün saat 15:00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlenen konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İstasyon Camii İmamı Coşkun Kılıç’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, konferansta ‘dinin doğru kullanılması’ konusunu ve ‘dini bozmaya çalışanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini’ dile getireceklerini söyledi. Tarih boyunca güzeli, doğruyu nizamı bozmaya çalışan ve doğru giden her şeyi bozmaya çalışan insanların çıktığını dile getiren Bardakçı “2016 yılında da devletimizin içinde görev yapan, ülkemize zarar vermeye çalışan bir örgütün kalkışmasının önlendiğini ve uzantılarının temizlenmeye çalışıldığını söyledi.

 

 

“15 TEMMUZ VE DİN GÜVENLİĞİMİZ”

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ramazan Tahiroğlu “15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz” konulu konferans verdi. Tahiroğlu, 15 Temmuz kalkışmasında kalkışmayı yapan terör örgütünü bertaraf ederken şehit düşen vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Tahiroğlu “İçinde azıcık vatan ve insan sevgisi olan insanına ve vatanına dokunamaz. Bugün istismar edenleri ve kendi çıkarları adına şarlatanlık yapanları anlatacağız ve anlatıyoruz isimlerini sosyal yapıyı bozmasın diye söylemiyoruz” dedi. Tahiroğlu “Dini çıkarları için insanları kullananlar birer şarlatandır. Onlar kendi çıkarları için insanları kullanıyorlar. Din çok hassas bir konudur. Biz dinimizi öğrenmezsek daha çok şarlatan çıkar. Ama biz dinimizi doğru öğrenirsek bizi ne paralelciler ne de şarlatanlar aldatabilir ve kandırabilir” dedi.

 

 

KATILIM YOĞUNDU

 

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal,Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ramazan Tahiroğlu, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz, Yusuf Hayri, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü  Kurumsal İletişim ve İnsan Kaynakları Müdürü Gökhan İnce, Okul müdürleri,Çerkezköy Müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU