Devrilen vagonlar taşınacak

Çorlu Sarılar mevkiinde meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan tren faciasında devrilen vagonlar, parçalanarak, bölgeden taşınacak.

GÜNDEM 12.07.2018 16:08:00 0
Devrilen vagonlar taşınacak

Uzunköprü ile Halkalı seferini yapan, 362 yolcu ve 6 kişilik personelin bulunduğu yolcu treninin 5 vagonu, pazar günü, Çorlu kırsal Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak, devrildi. Tren kazasında 24 kişi yaşamını yitirirken, 341 kişi de yaralandı. Yeni rayların döşenmesinin ardından tren seferleri, yeniden yapılmaya başlanırken, kazada devrilen ve rayların kenarlarına alınan vagonların kaldırılması için ise çalışmalar devam ediyor.

 

 

PARÇALANARAK TAŞINACAK

 

 

Devlet Demiryolları ve Karayolları ekipleri, olay yerine gelerek inceleme yaptı. Devrilen vagonların içinden sağlam olan elektrik aksamları ve bazı parçalar, ekipler tarafından söküldü. Devrilen ve büyük hasar gören 5 vagon kullanılmaz hale gelirken, ekipler, burada önce vagonların tekerleklerinin söküleceğini, daha sonra parçalanarak taşınacağını belirtti. Karayolları yetkilileri, vagonların taşınması için bölgeye yeni yol yapılması için çalışmalara başlanacağını da kaydetti.

 

 

Haber / Özge MERİÇ