Köylülere Devlet Üstün Hizmet Belgesi verilsin

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun "24 kişinin öldüğü tren faciasında kazazedelerin ilk yardımına koşan Sarılar, Balabanlı ve Kırkkepenek köylülerine Devlet Üstü

SİYASET 12.07.2018 16:03:00 0
Köylülere Devlet Üstün Hizmet Belgesi verilsin

Edirne Uzunköprü ile İstanbul Halkalı seferini yapan 362 yolcu, 6 personeli bulunan yolcu treninin 5 vagonu, Pazar günü Çorlu Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak, devrildi. Faciada 24 kişi hayatını kaybederken, 341 kişi de yaralandı.

 

 

KAZAZEDELERİN YARDIMINA KOŞTULAR

 

 

 

Kaza bölgesine en yakın yerleşim birimi olan, 5 kilometre uzaklıktaki kırsal Sarılar Mahallesi'nden onlarca köylü traktörleriyle kazazedelere yardıma koştu. Köylüler, kurtarma ekipleri gelene kadar yaralıları traktörlerle en yakın ambulansların bulunduğu bölgeye taşıdı. Bölgeye Sarılar'ın yanı sıra Balabanlı ve Kırkkepenek köylüleri de koşarak, kazazedelere yardımda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, traktörleriyle yaralıların yardımına koşan Sarılar, Balabanlı ve Kırkkepenek köylerine Devlet Üstün Hizmet Belgesi verilmesini istedi. Konuyu Meclis'te de gündeme getireceğini kaydeden Aygun “telefonla görüştüğüm Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'a konuyu ilettim. Kendisi de bu konuya sıcak baktı” dedi.

 

 

İTİBAR EDİLMEMELİ

 

 

Tüm ülkeyi yasa boğan tren kazası ile ilgili bazı avukatların, gruplar halinde kazazedelerin yakınları ile temasa geçerek tazminat alabileceklerini söylediklerini ifade eden Aygun “Bu kişiler rant peşinde. Kazanın mağdurları, yapılan soruşturmalar ve bilirkişi raporları neticesinde hukuki olarak devletimiz tarafından haklarının aranacaktır. Biz de bu konunun takipçisi olacağız. Kazazedeler ve yakınlarını kaybedenler bu tür taleplerle kendilerine gelenlere itibar etmesinler” diye konuştu.

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN