Ağalık için '15 gün' şartı

Edirne Belediyesi Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağalık ihalesinde değişikliğe giderek, ücretin 15 gün içerisinde ödenmesi ve ağalık unvanının bu süre içerisinde kullanılmaması şart

GÜNDEM 12.07.2018 15:54:00 0
Ağalık için

Edirne'de geçen yıl yapılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ağalık ihalesine giren iş adamı Ahmet Çetin, açık artırmada 1 milyon 522 bin lira ile 657'nci Kırkpınar Yağlı Güneşleri'nin ağalığını kazandı. İhale protokol gereği, ağalık bedelini geçen yılın Aralık ayına kadar ödemesi gereken Çetin, paranın 864 bin lirasını verirken, diğer kısmını ödemeyince ağalığı düşürülmüştü.

 

 

222 BİN LİRAYA KAZANDI

 

 

Bu olayın ardından Edirne Belediyesi Encümeni bugün yeni Kırkpınar ağasının belirlenmesi için 55 bin liradan başlayan bir ihale açarken, ihaleyi daha önce de 8 kez kazanarak 2 altın ağa kemerinin ebedi sahibi olan iş adamı Seyfettin Selim, tek başına katıldığı ağalık ihalesini 222 bin liraya kazandı.

 

 

KATI DEĞİŞİKLİKLERLE BUNU KALDIRDIK

 

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar'ın ağalık ihalesinde değişikliğe gittiklerini belirterek yaptığı basın toplantısında yeni şartları açıkladı. Ağalık ihalesini kazanan kişiye bedeli ödemesi için 15 gün süre verileceğini, bu süre içerisinde kazanan kişinin 'Kırkpınar ağası' unvanını kullanamayacağını ifade eden Gürkan “Kırkpınar'ın 657'nci ağalık ihalesini 1 ay önce yeniledik. Tarihte 2 altın kemerli olan iş adamı Seyfettin Selim alarak yeniden ağa oldu. Yaşadığımız tecrübeler, olumsuzluk nedeniyle ağalık ihalesinde üç değişiklik yaptık. Daha önceki yıllardaki 5 bin lira olan dosya bedelini 25 bin liraya çıkardık. Orada toplayacağımız 25 bin liralar parasal anlamda çok önemli değil ama 81 milyonun önüne çıkıp bir anlamda reklamınızı yapıyorsanız bunun bir bedeli olmadı ve bu bedeli ödeyebilecek olanlar ağalık ihalesine girsin. Kırkpınar ağalık ihalesini kazanan ağa, ihalenin yapıldığı temmuzdan sonraki yani ağustos ayından itibaren başlayarak ağalık bedelini 3 ayda eşit taksitle ödemek zorundaydı. Bizler ödenmediği ya da geciktiği takdirde inisiyatif kullanarak Kırkpınar isminin böyle konularla gündeme gelmemesi için inisiyatif kullandık. Ama bu anladık ki yanlış anlaşılıyor, iyi niyetiniz suistimal ediliyor. Bu yıl katı değişikliklerle bunu kaldırdık” dedi. İhale tarihinden itibaren ihaleyi kazanan kişiye 15 gün süre verileceğini, 15 gün içerisinde ağalık bedelinin tamamı belediyeye yatırılmazsa ihalenin onaylanmayacağını kaydeden Gürkan “Başka bir bildirime gerek kalmaksızın ihaleyi yenileyeceğiz. İhalenin ardından paranın tamamını yatırıncaya kadar kazanan kişi Kırkpınar ağalığı unvanını kullanmayacak” dedi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ