Vatandaştan avcılık protestosu

Edirne'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Enez limanında toplanan 50 kişilik bir grup, gırgır ve trol ağlarıyla balık avlanmasını protesto etti.Pankart ve döviz açarak eylem yapan grup Saros Körfezi'nde gÄ

GÜNDEM 11.07.2018 18:02:00 0
Vatandaştan avcılık protestosu

Enez Limanı'nda yapılan Protestoya, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt da katıldı. Eylemde, geçen Mart ayında gırgır ve trol teknelerinde çalışan D.B. (19) ile T.C. (16) tarafından bıçaklanarak öldürülen balık restoranı işletmecisi Halil Çayır da anıldı. Eyleme katılanlar, Saros Körfezi'nde gırgır ve trol ağlarıyla balık avcılığının yasaklanmasını istedi.

 

 

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

 

 

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı da, gırgır ve trol tekneleriyle avcılığın Saros Körfezi'ndeki balık çeşitliliğini azalttığını ayrıca restoran işletmecisi Halil Çayır'ın teknelerde çalışan 2 kişi tarafından bıçakla öldürüldüğüne dikkat çekerek, "Bu tip üzücü olayların tekrar yaşanmaması için Enez Kaymakamlığı, tüm siyasi partilerin temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Edirne Valiliği’ne başvuru yaptık. Konunun takipçisi olacağız" dedi.

 



Haber / Ruşa ELMA