Uzunköprülüler yasta

Çorlu'da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden 24 kişiden 12'sinin memleketi olan Edirne'nin Uzunköprü ilçesi sakinleri, yas tutuyor. Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, "İlçe hal

GÜNDEM 11.07.2018 16:24:00 0
Uzunköprülüler yasta

Trenlerin bakımının yapılmasının önemine dikkat çeken İşbilen, “Ateş düştüğü yeri yakıyor. Tren aslında umuttur, insanları ulaştırmak istediği yere insanlara ulaştırır. Birtakım sıkıntılardan dolayı kaza oldu. Olan evlatlarımıza, vatandaşlarımıza oldu. Bir çok gencimiz iş bulmak için fabrikaların olduğu Çerkezköy, Çorlu gibi yerlere gidiyor. Otobüs fiyatları da yüksek olduğu için insanlarımız treni tercih ediyor. Kara yollarına göre daha güvenli trenler ama mutlaka bakımlarının yapılması gerekiyor” dedi. Uzun bir süre Uzunköprü- Sirkeci hattının kapalı olduğunu anımsatan İşbilen, “Yerel hatlarda İstanbul'da çalışmalar vardı. Bu hatlarda iyileştirme çalışmaları yapıldı. Halkalı'dan Kapıkule'ye kadar açıldı. Uzunköprü olarak imza topladık, insanlarımız istediler. Yollarda tren rayları için çavuşlar olurdu, o işçileri artık çalıştırılmıyor. Bu hatlar hızlı trene konu olacağı konuşuluyor, bu hatlarla olmayacağını düşünüyoruz” dedi.

 

 

İHMAL VARSA ARAŞTIRILIP ORTAYA ÇIKARILMALI

 

 

İlçe sakinlerinin, tren kazasının ardından büyük üzüntü yaşadığını belirten İşbilen, hem toplu hem de bireysel olarak psikolojik destek verilmeye başlanacağını kaydetti. İşbilen, kazada ihmal varsa araştırılması ve ortaya çıkarılması gerektiğini de belirtti.

 

 

Haber / Menşure KARDEŞ