Bağlık Viyadüğü ihaleye çıkacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçedeki mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi. Mahallelerin sorunlarını muhtarlardan dinleyen Akay, yapılacak çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Bağlık Maha

GÜNDEM 11.07.2018 13:22:00 0
Bağlık Viyadüğü ihaleye çıkacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçedeki mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi. Saat 09:00’da Yalı Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıya Belediye başkanı Akay ve muhtarların yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Gümüş ve Esengül Güven de katıldı.

 

 

İHALESİ AĞUSTOS’TA YAPILACAK

 

 

Muhtarlardan mahallelerin sorunları ve isteklerle ilgili bilgi alan Akay, belediyenin yapacağı projeler hakkında muhtarlara bilgiler verdi. Bağlık Mahallesi’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Viyadük Projesi ile ilgili bilgi veren Akay “Temmuz sonu gibi uygulama projesi bitecek. Ağustos ayı sonu gibi Bağlık Viyadüğü yapım işi ihalesinin gerçekleştirilmesi bekleniyor. İhalenin yapılması ve sözleşmenin imzalanmasının ardından Bağlık Viyadüğü yapım çalışmalarına başlanacak” dedi.       

 

 

ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

 

Kızılpınar’daki altyapı ve yol çalışmaları ile ilgili de bilgi veren başkan Akay “Kızılpınar Mahallemizde altyapı çalışmalarında sona gelindi. Altyapısı tamamlanan yerlerde üstyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bugüne kadar Kızılpınar Mahallemizde 105 sokakta asfalt ve beton yol yapım çalışmalarımızı tamamladık. TESKİ tarafından teslim edilen sokaklarımızda Çerkezköy Belediyesi olarak yol yapım çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

 

ASFALT İHALESİ YAPILDI

 

 

Akay, Kızılpınar Mahallesi’nde Sıcak Asfalt Kaplama ve Beton Yol Yapım İşi ihalesinin yapıldığını ifade ederek “Önümüzdeki hafta itibari ile TESKİ tarafından teslim edilen yaklaşık 35 sokağımızda sıcak asfalt kaplama çalışmalarına başlayacağız. Bunun yanı sıra Büyükşehir Belediyemiz de birkaç gün içinde Eren Caddesi, Terzi Caddesi ve Vatan Caddesi’nde sıcak asfalt kaplama çalışmalarına başlayacak” bilgisini verdi.

 

 

HİZMETE AÇILACAK

 

 

Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Veliköy Mahallesi’nde oluşturulan mesire alanında çalışmaların devam ettiğini belirten Akay, “Yeni piknik alanımız en kısa sürede Veliköy Mahallesi sakinlerimizin hizmetine açılacak. Piknik alanımızın hemen yanına ayrıca bir adet futbol sahası, bir adet basketbol sahası ve bir adet de voleybol sahası yapacağız” dedi. Akay, çalışmaların tamamlanması ile birlikte Veliköy Mahallesi’nin güzel bir yaşam alanına kavuşmuş olacağını söyledi.

 

 

“CİDDİ BİR SIKINTI YAŞAMADIK”

 

 

Çerkezköy’de etkili olan şiddetli yağış ile ilgili de konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kentimiz yaklaşık 20 dakika boyunca çok yoğun bir yağış aldı. Genel anlamda ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Fakat lokal olarak bazı noktalarda olumsuzluklar yaşandı. Bu noktaları tespit ettik. TESKİ ile birlikte bu yerlerde gereken çalışmaları yapacağız” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU