Tren faciası soruşturuluyor

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı, Pazar günü meydana gelen tren faciasıyla ilgili açıklama yaptı. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, olaya ilişkin soruşturma

GÜNDEM 10.07.2018 19:11:00 0
Tren faciası soruşturuluyor

Yapılan açıklamada, 8 Temmuz günü Uzunköprü – Halkalı seferi yapan 12703 kod numaralı yolcu treninin saat 17.15 sırasında Çorlu Sarılar Mahallesi mevkiinde raydan çıkarak 5 adet vagonunun devrildiğini belirtilerek “Cumhuriyet Başsavcılığımızda olayla ilgili derhal soruşturma işlemlerine başlanılmış, gerekli tedbirler alınmıştır. Meydana gelen kaza ile ilgili 6 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. 2 Cumhuriyet Savcısı, Jandarma olay yeri inceleme ekibi ve 5 kişilik bilirkişi heyeti tarafından olay yerinde kapsamlı inceleme yapılmıştır” denildi.

 

 

24 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 341 KİŞİ YARALANDI

 

 

Olay nedeniyle 24 vatandaşın hayatını kaybettiği, 341 vatandaşın da yaralandığı belirtilen açıklamada “Ölen vatandaşlarımızın kimlik tespit ve otopsi işlemleri olaydan hemen sonra 4 Cumhuriyet savcısı ve İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı ile Tekirdağ Adli Tıp Şube Müdürlüğünden görevlendirilen 6 adli tıp uzmanı ile yeterince yardımcı personel tarafından ara verilmeksizin Çorlu Devlet Hastanesi’nde devam edilmiştir. Hayatını kaybeden 17 vatandaşımızın açık kimlikleri belirlenerek gerekli işlemleri müteakip yakınlarına teslimi sağlanmıştır. 7 vatandaşımızın cenazesi kimlik tespiti ve otopsi işlemleri için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilmiş, 7 vatandaşımızın da otopsi işlemleri yapılarak kimlikleri tespit edilmiştir. Olaya ilişkin soruşturma tüm yönleriyle ayrıntılı ve titiz bir şekilde yürütülmektedir” denildi.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ