'Kişisel verilerin korunması anayasal bir haktır'

PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şubesi tarafından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi odası Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde kişisel verilerin korunması konusu masaya yatırıldı. Semine

GÜNDEM 10.07.2018 19:03:00 0

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda 14.00-17.00 saatleri arasında düzenlenen seminerin açılış konuşmasını PERYÖN Trakya Şube Başkanı Özber Çetin yaptı. İnsanları doğru bilgiye sağlıklı bir şekilde ulaştırmak adına toplantılar düzenlediklerini belirten Çetin seminere katılan herkese teşekkür etti.

 

 

KANUNU ANLATTI

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Emekli Genel Müdür Yardımcısı Lütfü İnciroğlu ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Kişisel verilerin korunmasının önemine dikkat çeken İnciroğlu, “Günümüzde gerek devlet kurumları gerekse özel kuruluşlar, her gün binlerce kişiye ilişkin çeşitli bilgilere ulaşabilmektedir. Elde edilen bilgiler, bilişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin de etkisiyle, kolaylıkla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir. Bunun sonucunda da kişisel verilerin korunması ihtiyacı doğmuştur” dedi.

 

 

MEVZUATA OLAN İHTİYAÇ VURGULANDI

 

 

Avrupa Birliği’nin ülkemizle ilgili olarak hazırladığı ilerleme raporlarında kişisel verilerin korunmasına dair ulusal mevzuata olan ihtiyacı vurguladığını belirten İnciroğlu “Kişisel veri, belirli ya da belirlenebilir nitelikteki bir kişiye ilişkin her türlü bilgidir. Bu durumda kişisel veriyi, kişisel olmayan verilerden ayırabilmek için temelde iki ölçütten yararlanıldığı söylenebilir. Buna göre, kişisel veriden söz edebilmek için, verinin bir kişiye ilişkin olması ve bu kişinin de belirli ya da belirlenebilir nitelikte olması gerekiyor” şeklinde konuştu. İnciroğlu, kişisel verilerin korunmasının anayasal bir hak olduğunu dile getirdi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU