Kuraları alkışlar eşliğinde çektiler

Çerkezköy Belediyesi tarafından yaklaşık 7.5-8 milyon TL'lik bir yatırım ile tamamlanan Çerkezköy Belediyesi Kapalı Pazar Yeri Perşembe günü hizmete açılacak. 226 esnafın tezgah açacağı paz

GÜNDEM 10.07.2018 17:37:00 0
Kuraları alkışlar eşliğinde çektiler

Çerkezköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yapılan ihalenin ardından yapım çalışmaları başlanan modern Pazar yerinde tezgah açacak olan esnafların yerleri dün düzenlenen kura ile belirlendi.

 

 

“HERKES İÇİN HAYIRLI OLSUN”

 

 

242 tezgah için dün saat 10:00’da düzenlenen kura çekimi Çerkezköy 3. Noter Baş Katibi Erol Sancak huzurunda yapıldı. Kura öncesi kısa bir konuşma yaparak Pazar esnafını bilgilendiren Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez “Çekilişimiz noter huzurunda yapılacak. İsimlerin ve peronların bulunduğu toplar hazır. Pazar esnafımız liste sırasına göre çağırılarak kura çekecek. Herkes için hayırlı olsun” dedi.

 

 

İLK KURAYI 5 YAŞINDAKİ AYŞE SAHRA ÇEKTİ

 

 

İlk olarak kuru gıda 6.5 metrekarelik tezgahlar için kura çekilirken, kura çekilişi 5 yaşındaki Ayşe Sahra’nın ilk topu çekmesi ile başlatıldı. Kura çekiminin bir bölümünü takip eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yeni pazar alanının Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

“ÇERKEZKÖY’E KAZANDIRDIK”

 

 

Çerkezköy’de geçmişte 2003 yılından beri 2014 yılına kadar devam eden bir pazar alanının olduğunu dile getiren Akay “Seçim sürecinde verdiğimiz kapalı Pazar yeri hedefimiz ve sözümüz vardı. Çerkezköy’de önceden 17 bin metrekare olan, dağınık ve hantal durumda olan, artık maalesef miadını doldurmuş Pazar yerinde biz Çerkezköy’ün bu bölgesinde, önemli bölgesinde, Çerkezköy’de yerlerin çok önemli olduğu ve artık kıymet arz ettiği alanlarda yaklaşık 10 bin metrekareye yakın kapalı alanı Çerkezköy’e kazandırdık. Tabi ki burada geçmiş alışkanlıklarımız var. Daha büyük, daha hantal yapıda olan pazaryerini daha da daraltarak, yerin de kıymetlerini göz önünde bulundurarak burayı Çerkezköy’e kazandırdık. Pazar esnafımızın zaman zaman serzenişleri var, yerimiz daraldı, alanımız daraldı diye. Ancak hantal bir Pazar alanından 10 bin metrekare daha modern ve şık görünümlü, vatandaş ve esnaf açısından çok daha aktif kullanışlı bir alanı bugün itibari ile kazandırıyoruz. Ben inanıyorum ki bugün serzenişte bulunan pazarcılarımız Pazar kurulduğu andan itibaren, bu Pazar yerine gelen vatandaş sayısının artmasıyla, onların da ekonomik olarak bir eksiklik yaşayacağını kesinlikle düşünmüyorum” dedi.

 

 

ŞAİBE ALTINDA BIRAKMADAN NOTER HUZURUNDA KURA ÇEKİLECEK

 

 

Amaçlarının Çerkezköy’deki vatandaşları, buradaki insanları daha modern, daha kaliteli bir Pazar alanına kavuşturmak olduğunu kaydeden Akay “Bu ortaya çıktı. Şimdi pazarcı esnafımız da aynı kaliteden kazançlı çıkacak, buna eminim. O yüzden önümüzde bir seçenek vardı, bu işi hiçbir şaibe altında bırakmadan noter huzurunda, o senin adamın, bu benim adamım, o senin arkadaşın, bu benim arkadaşım demeden pazarcıların kendi elleriyle çektikleri kuralarla yerleri belirleyeceğiz. Ben öncelikle pazarcı esnafımıza, ardından Çerkezköylü hemşehrilerimize, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

“ÇERKEZKÖY’E HEP BERABER HİZMET EDECEĞİZ”

 

 

Pazarcı esnaflarıyla bugüne kadar defalarca bir araya geldiğini kaydeden Akay “Her defasında aynı şeyi söyledim. Yaklaşık 4 yıldır da aynı şeyi söylüyorum. ‘Yeni Pazar yeri oluşturacağız, yeni şartlarda bu pazarda yıllarca emeğini sarf etmiş insanların hakkını savunmak benim en büyük sorumluluğum’ dedim. O sorumlulukla hareket ettim. İnşallah bu sorumlulukla hep beraber hareket edeceğiz ve Çerkezköy’e hep beraber hizmet edeceğiz” dedi.

 

 

HERKES SAHİP ÇIKMALI

 

 

Kapalı Pazar Yeri’nin hizmete açılması ile ortaya çıkabilecek olan eksiklerin tamamlanacağını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, Pazar Yeri’nin otopark alanını arttırdıklarını ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 9 milyon TL’lik bir yatırım ile Kentpark 2. Etap’ının ihalesinin yapıldığını ve 120 gün içerisinde tamamlanacağını belirterek, “Kentpark 2. Etap’ının tamamlanması ile bu bölge ile ilgili verdiğimiz tüm sözleri tamamlamış olacağız. Bu bölgedeki atıl durumdaki tüm alanları yaşam alanları olarak Çerkezköy halkına kazandırmış olacağız” diye konuştu. Yeni Kapalı Pazar Yeri’nin Çerkezköy Belediyesi’ne maliyetinin otopark ve çevre düzenlemesi ile beraber yaklaşım 7.5-8 milyon TL’yi bulduğunu kaydeden Akay, yeni Kapalı Pazar Yeri’ne artık herkesin sahip çıkması gerektiğini belirtti.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU