'Mukadderat deyip geçiştirilmemeli'

Çorlu Sarılar Mevkiinde Pazar günü meydana gelen ve 24 vatandaşın hayatını kaybettiği tren faciası ile ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, "Bu kazanın mukadderat

GÜNDEM 10.07.2018 16:22:00 0

Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan, Pazar günü Çorlu’da meydana gelen tren faciası ile ilgili açıklama yaptı.

 

 

“ACILARIMIZ PAYLAŞTIKÇA AZALACAK”

 

 

Pehlivan, kazada ihmali olanların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek “Yetkililerin açıklaması ve olay yeri izlenimlerimiz de gördüğümüz son aylarda yoğun sağanak dolayısıyla rayların altında toprak kayması oluşması sebebiyle, raylar boşlukta kalmış ve bu elim kaza meydana gelmiştir. Kazada vefat eden, yaralanan  kardeşlerimiz var. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar niyaz ediyoruz. Bu vesileyle yakınlarını aramak veya son görevini ifa etmek üzere şehrimize gelen kardeşlerimize hanelerimizin kapısı açıktır. Bizler kardeşiz. Acılarımız paylaştıkça azalacaktır” dedi.

 

 

SİSTEM NİÇİN KALDIRILDI?

 

 

Kazanın duyulduğu andan itibaren civar köylerin muhtarları ve yöre halkının bölgeye akın ettiğini, traktörleriyle, kazmalarıyla, elleriyle canhıraş seferberlik halinde olduklarını belirten Pehlivan “Yardımsever halkımıza, AFAD, itfaiye, 112, emniyet ve diğer görevlilerimize şahsen teşekkür ediyorum. İlk  andan itibaren üstün bir gayret sergilenmiştir. Allah razı olsun” açıklamasını yaptı. Pehlivan,  bu kazanın mukadderat deyip geçiştirilmemesi gerektiğini de belirterek “Akıllarda soru işaretleri var. Günlük rutin yaya yol kontrolü yapan ‘demiryollarıyla ilgili yol bekçileri’ sistemi niçin kaldırılmıştır?” dedi.

 

 

2 AYDA NASIL BU HALE GELDİ?

 

 

 

Nisan ayında bakımı yapılan bu rayların iki ay içinde nasıl bu hale geldiğini soran Pehlivan, akıllardaki diğer soru işaretlerini de şöyle sıraladı: “Rutin bakımı yapan firma işin ehli midir? Firma denetleniyor mu, bakımlar kontrol ediliyor mu? Bölgede yoğun yağışlar sonrası, raylar tekrar niçin kontrol edilmedi?”

 

 

YÜREKLERİNİ DAHA DA SIZLATMAKTAN ÖTE BİR BEYAN DEĞİL

 

 

‘Yağmur yağdı böyle oldu’ deyip kazayı tamamıyla hava koşullarına bağlamanın, kazazede vatandaşların ve yakınlarının yanan yüreklerini daha da sızlatmaktan öte bir beyan olmadığını kaydeden Pehlivan, “Gereği yapılmalı, sorumlular tespit edilmelidir. Vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralı kardeşlerimize acil şifalar niyaz ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU