Bakan Çok Alan Yok

Bu yıl bisiklet satışlarının yok denecek kadar az olduğunu belirten bisiklet satıcıları her geçen yıl yaşam koşullarının değişmesi ile birlikte insanların gıda barınma ve eğitim gibi masraflar

GÜNDEM 9.07.2018 16:40:00 0
Bakan Çok Alan Yok

 

SATIŞLAR YOK DENECEK KADAR AZ

Çerkezköylü Bisiklet satıcıları, 2017 yılı dahil bisiklet satışlarının normal seyrettiğini ancak 2018 yılında satışların tahminlerinin bile çok daha fazla altına düştüğünü ve satışların yok denecek kadar olduğunu söylediler.

ALIM GÜCÜ ÇOK DAHA FAZLA DÜŞMÜŞ

Çerkezköy’de beyaz eşya satan işyerlerinden İpek Ticaret Müdürü Yusuf Solak, “Her yıl okullar yaz tatiline girdiğinde ilk haftasında anne ve babalar çocuklarının bisiklet ihtiyacını karşılamak ya da onlara sınıfınızı geçin size bisiklet alacağım diye verdikleri sözleri yerine getirmek ve onları mutlu etmek için bisiklet alıyorlardı. Bu yıl da okulların tatil oluşunu bekliyorduk. Ama bu yıl okullar yaz tatiline gireli bir ay oldu henüz daha bisiklet satışımızda siftahımız dahi yok. Bu yıl da satışlarımız geçen yılki fiyatlardan devam etmesine rağmen satış yok. Ayrıca motosiklet satışlarımız da bu yıl durgun. Bu yıl vatandaşların alım gücü çok daha fazla düşmüş olmasından kaynaklanmaktadır diye düşünüyorum. Temmuz ayı içinde de beklenen satışlar olmaz ise bu yıl ki bisiklet sezonunu satış yapmadan kapatmış olacağız” dedi.

Haber/Seyit SÜREN