Milletvekilleri ant içti

Türkiye Büyük Millet Meclis Genel Kurulu, 27'nci Dönem milletvekillerinin ant içme töreni için cumartesi günü toplandı. Tekirdağ'ın 7 milletvekili de genel kurulda yemin etti. Tekirdağ'ın en t

SİYASET 8.07.2018 10:11:00 0
Milletvekilleri ant içti

Türkiye Büyük Millet Meclis Genel Kurulu, 27’nci Dönem milletvekillerinin ant içme töreni için cumartesi günü saat 14.00’da toplandı. İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz, en yaşlı milletvekili sıfatıyla geçici olarak Meclis'e başkanlık etti.

 

İLK GELEN LİDER BAHÇELİ OLDU

 

Genel kurula ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genel Kurul’a geldiğinde AK Partililer tarafından alkışlarla karşılandı. Ardından Erdoğan locadaki yerini alırken Erdoğan’a, TBMM Başkanlığı görevini devreden İsmail Kahraman ve TBMM Geçici Başkanvekili olarak AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü eşlik etti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Genel Kurul’a geldiğinde CHP’liler tarafından ayakta alkışlanarak karşılandı.

 

DURMUŞ YILMAZ BAŞKANLIĞINDA AÇILDI

 

Genel Kurul’da, 27. Dönem 1. Yasama Yılı CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu nedeniyle ikinci en yaşlı üye sıfatıyla İYİ Partili Durmuş Yılmaz’ın başkanlığıyla oturum açılırken, açılışın ardından İstiklal Marşı okundu. Yılmaz, Genel Kurulda yaptığı konuşmanın ardından Meclis Başkanlık Divanı kürsüsündeki yerinden ayağa kalkarak ilk yemin eden milletvekili oldu. HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da, engelli olması nedeniyle kürsünün yanına yerleştirilen rampadan tekerlekli sandalyesiyle çıkarak ant içerken, engelli olan AK Parti Hakkari Milletvekili Husret Dinç de il sırasını beklemeden yemin etti. Başkanlı Divanı’na mazeret bildiren Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal da yemin ettiler. Daha sonra da Adana'dan başlayarak il sırasına göre milletvekillerinin yemini başladı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA İZLEDİ

 

TBMM Genel Kurulundaki yemin törenini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, YSK Başkanı Sadi Güven, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, yabancı misyon temsilcileri de izledi.

 

İLK SIRADA AYGUN YER ALDI

 

Saat 14:00’da başlayan yemin töreni gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ederken, Tekirdağ milletvekillerine ise yemin sırası saat 23:41’de geldi. Kürsüye ilk olarak soy ismine göre Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İlhami Özcan Aygun çağırıldı. Bu dönem ilk kez milletvekili seçilen Aygun, ilk milletvekilliği yeminini de etti.

 

İKİNCİ SIRADA ENEZ KAPLAN YEMİN ETTİ

 

Aygun’un ardından kürsüye bu kez İYİ Parti’nin Tekirdağ’daki tek milletvekili olan ve bu dönem ilk kez meclise giren Enez Kaplan, kürsüye gelerek milletvekilliği yemini etti.

 

KONCAGÜL İLK KEZ YEMİN ETTİ

 

AK Parti’den milletvekili olarak bu dönem ilk kez meclise giren diğer bir milletvekili Çiğdem Koncagül de Tekirdağ milletvekilleri arasında 3’üncü sırada yemin etti.

 

5’İNCİ KEZ YEMİN ETTİ

 

Ardından ise kürsüye ilk kez 23. dönemde milletvekili seçilen ve mecliste 5’inci dönemine giren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak kürsüye davet edildi. Bu dönem 5’inci kez yemin eden Öztrak, tecrübesiyle dikkat çekti.

 

BU KEZ TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ OLARAK YEMİN ETTİ

 

Faik Öztrak’ın yemininin ardından AK Partili Prof. Dr.Mustafa Şentop yemin etti. 24, 25 ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili olan ve 27. Dönemde memleketi olan Tekirdağ’dan milletvekili seçilen Şentop, 4. Milletvekilliği yeminini Tekirdağ milletvekili olarak yaptı.

 

MECLİS’TEKİ 3’ÜNCÜ DÖNEMİ

 

25. dönemde ilk kez milletvekili seçilen, 26. Dönemde de milletvekilliği yapan ve 3’üncü kez milletvekilliğine seçilen AK Partili Mustafa Yel de kürsüye gelerek yemin etti.

 

YÜCEER YEMİN İÇİN 4’ÜNCÜ KEZ GENEL KURUL KÜRSÜSÜNDE

 

Tekirdağ milletvekilleri arasında soy isim sırasına göre son olarak kürsüye CHP'li Candan Yüceer çağırıldı. İlk kez 24. dönemde milletvekili seçilen Candan Yüceer, Genel Kurul kürsüsünde 4’üncü kez milletvekili yemini etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU