Pehlivanların Yağları Trakya Birlik'ten

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen "Kırkpınar'a her yıl maddi manevi destek vermeye devam ediyoruz. Tarihi ata sporumuzun gelişmesi, dünya çapında yayılması ve Edirne'yi tanıtabilmes

SPOR 7.07.2018 15:11:00 0
Pehlivanların Yağları Trakya Birlik

 

Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerine katılacak pehlivanların yağlarını bu yıl da Trakya Birlik karşılayacak.

“DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen “Kırkpınar’a her yıl maddi manevi destek vermeye devam ediyoruz. Tarihi ata sporumuzun gelişmesi, dünya çapında yayılması ve Edirne’yi tanıtabilmesi açısından güreşçilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz” dedi.

“GURURLA DESTEK VERİYORUZ”

Sporda altyapının önemine dikkat çeken Sezen Trakya Birlik’in Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için sporcular yetiştirdiğini de belirtti. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde pehlivanların güreşmeden önce vücutlarına sürdükleri sızma zeytinyağının Trakya Birlik sponsorluğunda karşılandığını kaydeden Sezen “Türkiye’deki en büyük rafine yağ üreticisi olan Trakya Birlik Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde güreşçilerin ihtiyacı olan yağı sağlıyor. Bu yıl 657’ncisi yapılacak olan güreşlerde yaklaşık 2 ton zeytinyağını güreşçilere verilmek üzere belediyemize teslim ettik. 657 yıldır yapılan güreşler aynı zamanda ata sporumuzdur. Biz gururla destek veriyoruz” dedi. 

TRAKYA BİRLİK’İN 100 GÜREŞÇİSİ VAR

Güreşlerin Edirne ile özdeşleşmiş, yapıyla özdeşleşmiş bir gelenek olduğunu kaydeden Sezen “Bunun daha da ilerilere taşınmasını canı gönülden istiyoruz” dedi. Trakya Birlik’in 100 güreşçisinin olduğunu dile getiren Sezen “Güreşçilerimizi sürekli desteklemeye devam ediyoruz. Bunun yanında küçük, büyük güreşçilerimiz her kategoride çalışmalarına devam ediyorlar. Amacımız Edirne’ye yakışan, Edirne’de başpehlivan çıkarabilmek adına Trakya Birlik olarak bu organizasyona destek vermektir. Kırkpınar’da dereceye giren güreşçilerimiz bunun karşılığın kesinlikle Trakya Birlik’ten  alacaktır” dedi. Sezen, pehlivanların kullanması için verilen 2 ton sızma zeytinyağının yanı sıra kategorilerinde ilk 3 sırayı alacak olan pehlivanlara da ödül olarak 18’er kilogramlık ayçiçek yağı da dağıtılacağını kaydetti.

Haber / Ayşenur AYDIN