"Tekirdağ Önemli Bir Tarım Şehri"

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Muratlı Yeşilsırt Mahallesi'nde yapılan hasada katıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Mehmet Ceylan, 75 dekarlık buğday hasadı

GÜNDEM 7.07.2018 14:19:00 0
"Tekirdağ Önemli Bir Tarım Şehri"

 

Yeşilsırt Mahallesi'nde yapılan hasat kontrolüne Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Muratlı Kaymakamı İsmail Altan Demirayak,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca ,Muratlı İlçe Müdürü Ertekin Günaçtı , Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Vekili Şükriye Çolak, Muratlı Ziraat Odası Başkanı Ender Borucu, Yeşilsırt Mahalle Muhtarı Hürriyet Borucu ve Muratlı Ak Bank Şube Müdürü Aydın Duran , Ziraat Mühendisi Ahmet Ayvaz  ve İlçe Müdürlüğü personelleri katıldı. Yapılan kontrollerde dane kayıplarının olmadığı belirtildi.

 

BUĞDAY ÜRETİMİNDE ÖNEMLİ BİR PAYA SAHİP

 

Yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın önemli bir tarım şehri olduğunu dile getiren Ceylan, Trakya Bölgesi'nde etkili olan sağanak nedeniyle çiftçilerin hasada ara verdiğini, bir haftalık aradan sonra hasadın yeniden başladığını belirtti. Ceylan, "Tekirdağ buğday üretiminde önemli bir paya sahip. Çiftçilerimiz yağmur nedeniyle bu yıl hasadı geciktirmek zorunda kaldı. Bundan sonra 10 gün içerisinde üreticilerin hasadı tamamlayacağını düşünüyoruz. İnşallah bütün çiftçilerimiz için verimli bir yıl olur" dedi. 75 dekar alanda bulunan buğdayda biçerdöver sahibi İbrahim Özyurt nezaretinde hasat kontrolleri yapan Ceylan, balyaların standart ağırlıklara uygun olup olmadıkları yönünde incelemelerde bulundu.

Haber/Özge MERİÇ