Bozbıyık: 'Vergi Yapılandırma Kanunu' güzel imkanlar getirdi

Gelir İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. yeni çıkan Vergi Yapılandırma Kanunu hakkında bilgi vermek amacıyla dÃ?

GÜNDEM 6.07.2018 12:57:00 0
Bozbıyık:

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Gelir İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık, Vergi Denetim Kurulu Başkanı Erdal Fırat, Tekirdağ Vergi Dairesi Başkan Vekili Mustafa Çelik, Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir İdaresi Grup Müdürü İbrahim Koç, Süleymanpaşa Vergi Dairesi Müdür Vekili Şenol Yıldırım, Namık Kemal Vergi Dairesi Müdür Vekili,  Yüksel Birdal, Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ TSO Meclis Başkanı Hakan Şık ve Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

"ÖNEMLİ İMKANLAR GETİRİLDİ"

Yapılan istişare toplantısında yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "Kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, ihtilafların sulh yoluyla sonlandırılması, inceleme ve tarhiyat safhasındaki borçların yapılandırılması, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar, işletmelerdeki emtia, makine, teçhizat ve demirbaş kayıtlarına ilişkin cezasız düzeltme imkânı, kasa ve ortaklardan alacaklar hesabının cezasız ve faizsiz düzeltilmesi, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların belli tarihe kadar vergisiz ve ayrıcalıklı imkânlarla milli ekonomiye kazandırılması, 6552, 6736 ve 7020 sayılı Kanunlar kapsamında ödemeleri devam eden borçlar için peşin ödeme indirimi hükümlerinden yararlanma gibi çok önemli imkânlar getirilmiş oldu. Bu imkânlardan mükellefimizin faydalanması için azami gayret gösterilmesi gerektiği tüm birim amirlerine bildirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

 

VERGİ ARTIRIMI İÇİN SON BAŞVURU 31 AĞUSTOS

Açıklamanın devamında, "Özellikle peşin ödeme seçeneğini tercih eden mükellefimize yüzde 90 Yİ-ÜFE indirimi sağlanacağının, matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflerin, artırımda bulundukları dönemler için vergi incelemesine tabi tutulmayacakları hususlarında mükelleflerimize detaylı bilgi verilmesi gerektiği hususları konuşulmuştur. Başvuruların Kanun kapsamında alacaklar için 31 Temmuz 2018; matrah ve vergi artırımı için 31 Ağustos 2018 ve varlık barışı için 30 Kasım 2018 tarihine kadar gib.gov.tr. Adresi üzerinden elektronik ortamda veya vergi dairelerine giderek kâğıt ortamında yapılabileceği belirtilmiştir. Mükelleflere hatırlatmak gerekirse, yapılandırma kapsamındaki ödemeler: www.gib.gov.tr internet sayfası ve interaktif vergi dairesi üzerinden; GİB Mobil uygulamasından, Anlaşmalı bankalardan, Vergi dairelerinden yapılabilmektedir”denildi.

 

"GEREKEN DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ"

Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Oda olarak yeni çıkan Yapılandırma Kanunu ile ilgili üyelerin bilgilendirilmesi hakkında gereken desteği sağlayacaklarını söyleyerek, Gelir İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık ve yetkililere verdikleri bilgiler ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU