Türk Metal eylem üstüne eylem yapıyor

Çorlu'da faaliyet gösteren Aygün Alüminyum Fabrikası'nda yeterli çoğunluğu sağlayıp yetki tespiti yapılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuran ve dÃ?

GÜNDEM 5.07.2018 15:30:00 0
Türk Metal eylem üstüne eylem yapıyor

Aygün Alüminyum Fabrikası’nda 6 işçinin işten çıkarılması üzerine geçtiğimiz günlerde fabrika önünde eylem yapan Türk Metal Sendikası üyeleri, 5 işçinin daha işine son verilmesi üzerine  yeniden fabrika önünde eylem yaptı.

 

 

İŞVERENE TÜRKÜLÜ GÖNDERME

 

 

Sendikaya üye olan 11 işvereni işten çıkaran işverene karşı eylemlere devam ettiklerini belirten Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak “Çorlu Aygün Alüminyum işçisi yalnız değildir” dedi. Murat Koçak dün de yüzlerce sendika üyesi ile birlikte fabrika önünde eylem yaptı. Kalabalık, sözleri Aşık Mahsuni Şerif’e ait olan ve Selda Bağcan’ın seslendirdiği ‘Yuh yuh’ isimli türkü ile işverene gönderme yaptı.

 

 

TÜRK METAL GELECEK KÖLELİK BİTECEK”

 

 

Aygün Alüminyum işçilerine seslenen Murat Koçak “Emek sömürüsü yok, modern kölelik yok, 1600 liraya 10 senelik işçi yok. Allah’ın izniyle ikramiyeleriniz, bayram paralarınız, mesaileriniz yüzde 100 olacak” dedi. Sendika üyeleri fabrika önünde “İşte başkan işte sendika”, “Türk Metal gelecek kölelik bitecek”, “Aygün işçisi yalnız değildir”  sloganları atarak Aygün Alüminyum çalışanlarına destek verdi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU