Trakya'ya hayvan girişleri 6 Ağustos'ta başlayacak

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2018 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ kapsamında şap hastalığından ari bölge olan Trakya'ya canlı hayvan girişleri 6 Ağusto

GÜNDEM 5.07.2018 13:57:00 0
Trakya

Anadolu’da hayvanlarda görülen şap hastalığının, Trakya’ya geçişini önlemek üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca alınan tedbirler uyarınca, Trakya’daki iller ile İstanbul ili Avrupa yakasına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2010/7, 2010/13 ve 2013/16 sayılı Trakya’ya Yapılacak Canlı Hayvan Sevkleri Genelgeleri kapsamında uygun şartları taşıyan kurbanlık hayvanların girişlerine 6 Ağustos tarihinden itibaren izin verilecek. İstanbul ili Anadolu yakasına kurbanlık hayvan girişleri de 6 Ağustos’ta başlayacak.

 

 

MOBİL UYGULAMA KULLANIMDA

 

 

Kurbanlık hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin sorgulanabilmesi amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr/ web sayfası ile “HaySag” isimli küpe sorgulama mobil uygulaması kullanıma açıldı. Söz konusu web sayfası ve mobil uygulamadan küpe numarası girilerek hayvanların ırk, cinsiyet ve yaş bilgileri sorgulanabilecek.

 

 

KURBANLIK HAYVAN SEVKLERİ İLE İLGİLİ ALINACAK ÖNLEMLER

 

 

İller arası sevk edilecek kurbanlık hayvanlar için TÜRKVET üzerinden tanzim edilen veteriner sağlık raporu düzenlenmeden önce usulüne uygun bastırılmayan, silintili ve okunaksız olan pasaportlar/nakil belgeleri işleme konulmayacak. İller arası sevki talep edilen fakat küpelenerek tanımlanmamış, veri tabanına kaydedilmemiş, yanlarında pasaportları/nakil belgeleri bulunmayan kurbanlık hayvanların sevklerine izin verilmeyecek. Kurbanlık hayvanlar için veteriner sağlık raporu düzenlenmeden önce kulak küpe numaraları TÜRKVET’ten mutlaka kontrol edilerek hayvanların veri tabanındaki bilgileriyle uyum gösterip göstermediği kontrol edilecek.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU