Komisyon raporları onaylandı

Çerkezköy Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısının 2'nci oturumunu saat 15:00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yaptı. Komisyonlara havale edilen konulara iliş

SİYASET 4.07.2018 16:38:00 0
Komisyon raporları onaylandı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısının 2’nci oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı.

 

 

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

 

 

Belediye meclis salonunda saat 15:00’da yapılan toplantı açılış ve yoklama ile başladı. Toplantıda ilk olarak İstasyon Mahallesi 804 ada 11 nolu parselde bulunan 130 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 1527 ada 1 nolu parselde bulunan 139.18 metrekarelik belediye hissesi ve Kapaklı Karaağaç Mahallesi 421 ada 20 nolu parselde bulunan 4.47 metrekarelik belediye hissesinin satılmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşülerek komisyon raporu doğrultusunda hisse satışları oybirliği ile kabul edildi.

 

 

ENCÜMENE YETKİ VERİLDİ

 

 

Çerkezköy Belediyesi’ne ait Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 759 ada 2 parselde bulunan arsa ve Veliköy’de bulunan 250 metrekarelik dükkanın ihale ile satışı için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu da görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

 

 

4 BİN LİRA YARDIM YAPILACAK

 

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonu Furkan Memiş’in 13-16 Temmuz tarihleri arasında Portekiz’in Lizbon şehrinde yapılacak olan Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonası’na katılacağı belirtilerek, Furkan Memiş’e Belediye bütçesinden yol ve konaklama masrafları için 4 bin TL yardım yapılması komisyon raporu doğrultusunda kabul edildi.

 

 

OYBİRLİĞİ İLE KARARA BAĞLANDI

 

 

Meclis, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 446 1 parselde yapacağı Çerkezköy Vergi Dairesi inşaatı için Çerkezköy Belediyesi’ne ait 189,47 metrekare ilave yer talebine ilişkin İmar ve bayındırlık Komisyonu raporunu da görüştü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda 186,47 metrekarelik Belediye hissesinin Kıymet Takdir Komisyonu tarafından kıymetinin tespit edilmesinin ardından Çerkezköy Belediyesi’nin Vergi Dairesi’ne olan borcundan mahsuplaşılması oybirliği ile karara bağlandı.

 

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

 

Gündeme sonradan ilave edilen Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 359 ada 2 parselde bulunan ve 6 bin 535 metrekaresi Çerkezköy Belediyesi, 22 bin 827 metrekaresi ise Maliye Hazinesi adına tescilli alanda rıza-i taksim yapılması talebi de görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.  İlgili gündem maddesinin komisyona havale edilmesinin ardından toplantıya ara verilirken, bu süre zarfında ilgili talebi görüştü.

 

 

ÇOSB OKUL YAPACAK

 

 

Verilen aranın ardından tekrar toplanan Belediye Meclisi’nde 359 ada 2 parselde rıza-i taksim yapılması konusu görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Meclise bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yapılacak olan uygulamanın ardından ortaya çıkacak eğitim alanına Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin bir okul yapacağını söyledi. Okulun ihalesinin yapıldığını, yer tesliminin yapılmasının ardından okul inşaatının başlayacağını kaydeden Akay, eğitime olan katkılarından dolayı Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve Yönetim Kurulu’na teşekkür etti.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU