Süleymanpaşa Belediyesi "Avrupa Diploması" ödülünü aldı

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'ne, Avrupa Birliği Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından "Avrupa Diploması" ödülü verildi. Belediyenin, kültür, sanat, insan odaklı çalışmaları ve kard

GÜNDEM 4.07.2018 15:43:00 0
Süleymanpaşa Belediyesi "Avrupa Diploması" ödülünü aldı

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'ne, Avrupa Birliği Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından “Avrupa Diploması” ödülü verildi.

 

 

ÖDÜL SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ’NİN

 

 

Avrupa Konseyi tarafından değerlendirilen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, köklü belediyelerin birçoğunda olmayan Avrupa Diploması’na sahip oldu. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin kısa bir sürede gerçekleştirdiği projeler neticesinde başlattığı toplumsal dönüşüme dikkat çeken Avrupa Birliği jürisi, Süleymanpaşa Belediyesine Avrupa Diploması ödülünü verdi.

 

 

STRAZBURG'TA BİZZAT TESLİM ALDI

 

 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Belediye Meclis Üyeleri Ali Tunç Saygun ve Berk Öge ile birlikte Strazburg’da düzenlenen Avrupa Diploması Töreni’ne katılarak ödülü teslim aldı. Ödül töreninde konuşma yapan Eşkinat, çalışmaların hem vatandaşlar hem de Türkiye ve Avrupa’nın önemli kurumları tarafından takdir edilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

 

 

"AVRUPA DİPLOMASINI ALMAYA HAK KAZANDIK"

 

 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “4 yıllık kısa bir zaman diliminde yaptığımız çalışmalarla hem halkımızın hem de Türkiye ve Avrupa’nın önemli kurumlarının takdirini aldık. Uzun yıllardır bu ödülü almak için mücadele veren şehirler, yüzlerce yıllık olup da bu ödülü alamamış belediyeler var. Biz ise sadece 4 yıllık çalışmalarımız ile Avrupa Diploması almaya hak kazandık. Bu ne kadar planlı ve doğru çalıştığımızın göstergesidir" dedi.

 

 

"AVRUPA ŞEREF BAYRAĞI VE AVRUPA ÖDÜLÜ'NÜ DE ALACAĞIZ"

 

 

Sözlerine devam eden Eşkinat, “Elde ettiğimiz bu başarıdan sonra Süleymanpaşa Belediyesi’nin hedefi sırasıyla Avrupa Şeref Bayrağı ve daha sonrasında da Avrupa Ödülünü almaktır. Bu konuda yeni kurulan bir belediye olarak ilk olma konusunda çalışmalarımız devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Avrupa Diploması ödülümüzün hayırlı olmasını diliyorum,” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ