Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı'nın 5'incisi düzenlendi

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı başladı. Düzenlenen çalıştaya 7 ülkeden 28 sanatçı katıldı .

KÜLTÜR SANAT 3.07.2018 14:41:00 0
Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı’nın bu yıl 5’incisi düzenlendi.

 

7 ÜLKEDEN 28 SANATÇI

 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 7 farklı ülkeden 28 sanatçının katıldığı çalıştaya ziyarette bulunarak çalışmaları inceledi. Sanatçılarla sohbet eden Eşkinat, Bisanthe markası altında ilk gerçekleştirilen etkinlik olan Plastik Sanatlar Çalıştayı ile ilgili “Plastik Sanatlar Çalıştayı, bizim ilk göz ağrımız. Bu sene altısı yabancı ve yirmi ikisi Türk olmak üzere 28 sanatçı katılıyor. Süleymanpaşa Belediyesi bir kültür ve sanat belediyesi. Aynı zamanda sosyal hizmetlerini geliştiren, insana dokunan bir belediye” dedi.

 

28 YENİ ESER KOLEKSİYONUMUZA KATILACAK

Eşkinat, “Hakan Esmer’in küratörlüğünde gerçekleşen çalıştayımızın sonunda, önümüzdeki hafta sonu Tekirdağlı sanatseverler görecekler ki yakın zamanda açacağımız resim müzemizde sergilenmek üzere 28 yeni eser daha koleksiyonumuza katılmış olacak” açıklamasında bulundu.

 

20’DEN FAZLA ÇOCUK RESİM YAPACAK

Çalıştay kapsamında geçen yıl başlatılan uygulamaya da değinen Eşkinat, “Aynı zamanda geçen sene başlattığımız bir uygulamayı bu yıl da sürdürüyoruz. 20’den fazla çocuğumuz ile sanatçılarımız beraber çalışacaklar. Onların resimleri de buradaki eserler gibi kitapçık haline getirilecek. Bu çalışmalarımız devam ederek önümüzdeki yıllarda daha da gelişecek. Uluslararası boyutu daha kapsamlı hale gelecek” dedi.

 

BU YIL İKİ SERGİ OLACAK

8 gün sürecek olan 5. Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı 6 Temmuz Cuma günü düzenlenecek olan resim sergisi ile sona erecek. Çalıştayda üretilen eserler, Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde sergilenecek. Çalıştay kapsamında ayrıca duayen resim sanatçısı Devrim Erbil’in kişisel sergisi de sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Erbil’in sergisinin 5 Temmuz Perşembe gününden itibaren Değirmenaltı Mahallesi’nde bulunan Bisanthe Tasarım ve Sanat Galerisi’nde ziyarete açılacağı belirtildi.

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN