Caddenin sorunu, okulun gelir kaynağı olacak

Mayıs ayında Otopark yönetmeliğinde yapılan ve Resmi Gazete'de yayınlanan değişiklikle Milli Eğitim Bakanlığı'na ait tesislerin bahçelerinin otopark olarak kullanılabilmesi, okul bahçelerinde dÃ?

GÜNDEM 3.07.2018 14:34:00 0
Caddenin sorunu, okulun gelir kaynağı olacak

Mayıs ayında Otopark yönetmeliğinde yapılan değişiklikle Milli Eğitim Bakanlığı’na ait tesislerin bahçelerinin otopark olarak kullanılabilmesi imkanı getirilmişti.

 

OTOPARK OLARAK KULLANILMAYA BAŞLANDI

Yönetmelikte yapılan değişiklikle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların bahçelerinin otopark, çay bahçesi olarak kullanılabileceği, ayrıca düğünlerin de okul bahçesinde yapılabileceği belirtildi. Çerkezköy’de de bakanlığın izni doğrultusunda trafiğin en yoğun olduğu caddelerden biri olan Atatürk Caddesi üzerinde eğitim öğretim veren Atatürk İlkokulu’nun bahçesi otopark olarak kullanılmaya başlandı. Önceki gün başlayan uygulama kapsamında otopark için bir görevli görevlendirilirken, elde edilecek gelirin okulun giderleri için harcanacağı öğrenildi.

 

OTOPARK ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Atatürk İlkokul bahçesi için otomobil park ücretleri de belirlendi. 0-1 saatlik park ücreti 3 lira olarak belirlenirken, 1-3 saat arası park ücreti 5 lira, 3-5 saat arası park ücreti 7 lira, 5-7 saat arası park ücreti 9 lira, 7 saat ve üzeri için park ücreti 10 lira olarak belirlendi.

 

DÜĞÜN DE YAPILABİLECEK

Otopark 08:00-18:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Atatürk İlkokulu bahçesinde başlatılan otopark uygulaması ile okula gelir sağlanmasının yanı sıra Atatürk Caddesi’nde park yoğunluğunun da azalması, çift sıra parkların ortadan kaldırılması hedefleniyor. Talep olması halinde okul bahçelerinde düğün, nişan, kına gibi organizasyonlar da yapılabilecek.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU