Almanya'daki Trakyalılar, Dallık Yaz Şenliği'nde bir araya geldi

Tekirdağ, Edirne ve Kırklarelili gurbetçilerin de aralarında bulunduğu Trakyalılar Dallık Yaz Şenliği Etkinliği önceki gün Almanya'nın Baden-Württenberg eyaletinin Ulm kentinde düzenlenirken, bu yıl i

GÜNDEM 1.07.2018 19:11:00 0
Almanya

1 milyon 629 bin Türk’ün yaşadığı Almanya’da bulunan çok sayıda Tekirdağlı ve Trakyalı davetlinin aileleriyle birlikte katıldığı etkinlikte gurbetçiler Trakya’ya özgü Edirne ciğeri, Tekirdağ köftesi, peynir helvası, peynir tatlısı başta olmak üzere birçok yemeği tadarken Ulm’da yankılanan davul zurna sesleri gurbetçi çocukların peşrev naralarıyla renklendi.

 

AÇILIŞI BİRLİKTE YAPTILAR

 

Sabah erken saatlerde başlayan etkinlik gece saat 24:00’a kadar devam etti. Trakyalılar bir taraftan memleket özlemini giderirken bir taraftan da ülkenin değişik illerinde yaşayan Türkler ile Almanya’nın değişik semtlerinde bulunan gurbetçiler hasret giderdi. Etkinliğin açılışı kurdelesini Trakyalılar Yardımlaşma Spor ve Kültür Derneği yetkilileri ile Ulm Belediyesi yetkililerinin yanı sıra Yabancılar Dairesi Müdürü Kraus Paetsch birlikte kesti. 

 

DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDEN 7’DEN 70’E COŞTULAR

 

Binden fazla Türk ve Alman davetlinin katıldığı etkinlikte Tekirdağ köftesinin dumanları arasında Trakya ezgileri davul ve zurna ile bütünleşirken Türk ve Almanlar doyasıya eğlendi. Gündüz peşrev çeken davetliler gece de Trakya havaları ile coştu. Ortaya çıkan görüntü Almanların festivallerine taş çıkartacak cinstendi.  Seher Yıldız’ın yanı sıra Almanya’daki yerel sanatçıların da sahne aldığı etkinlikte Türk ve Alman davetliler davul zurna eşliğinde Trakya müzikleri ile gönüllerince eğlendi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ