Denizden çıkarılan atık malzemeler limanda sergilendi

Kabotaj ve Denizcilik Haftası kapsamında Edirne'nin Saros Körfezi'ne kıyısı olan Enez ilçesi sahilinde dip temizliği yapıldı. Denizin altından çıkarılan atık malzemeler limanda sergilenirken, kamyon tekerleğ

GÜNDEM 1.07.2018 15:56:00 0
Denizden çıkarılan atık malzemeler limanda sergilendi

Edirne Enez'de, Kabotaj ve Denizcilik Haftası kapsamında Ainos Dalış Merkezi'nden dalış eğitmeni Erden Özge ve 9 profesyonel dalgıcın katılımıyla liman bölgesinde yaklaşık 1 saat süren dip temizliği yapıldı.

 

GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

 

Suyun bulanık ve görüş mesafesinin az olduğu denizin altından çıkarılan atık malzemeler limanda sergilendi. Kamyon tekerleğinden, içki şişeleri ve inşaat demirlerine kadar çok sayıda atık ürün görenleri şaşırttı. Etkinlikte, Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, Enez Liman Başkanı Necdet Biçici ve vatandaşlar da hazır bulundu.

 

“DENİZİMİZİ SEVMELİ VE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

 

Bu haftanın önemine uygun olarak farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Enez Liman Başkanı Necdet Biçici, “Faydalı olacağını umuyorum. Etkinliklerimiz sorumluluk bölgemizdeki diğer sahillerde de devam edecek. Denizlerimizi daha iyi tanımalı, sevmeli ve sahip çıkmalıyız” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ