Kapaklı'da Göksel rüzgarı esti

Kapaklı Belediyesi tarafından bu yıl 14.'sü düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni etkinliklerinin ikinci gününde ünlü sanatçı Göksel sahne alarak Kapaklı'daki hayranlarına unutulmaz bir gece y

GÜNDEM 1.07.2018 15:52:00 0
Kapaklı

Kapaklı Belediyesi tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni’nin ikinci gününde ünlü sanatçı Göksel sahne aldı. Düzenlenen şölene Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil toplum kuruluşu başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

 

CANAN ŞİMŞEK SAHNEYE ÇIKTI

 

Kapaklı Eski Belediye Meydanı’nda saat 20:30’da düzenlenen konserde ilk olarak Canan Şimşek sahneye çıktı. Şarkılarıyla Kapaklılı vatandaşları eğlendiren Canan Şimşek, performansı ile beğeni topladı. Konserin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Behcet Atlı tarafından canan Şimşek’e günün anısına çiçek ve plaket takdim edildi.

 

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN NE YAPSAK AZ”

 

Etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Bu zamana kadar 4 binden fazla evladımızı sünnet ettirdik. Bu yıl da yaklaşık 200 'e yakın çocuğumuzu sünnet ettirerek yavrularımıza en güzel sünnet kıyafetlerini giydirdik.  Hediyelerimiz ile onları sevindirdik, mutlu ettik. Geleceğimiz, yarınlarımız olan çocuklarımız için ne yapsak azdır.  Rabbim onların Mürvetlerini de bizlere göstermeyi nasip etsin” dedi.

 

“112 BİN KAPAKLILI VATANDAŞIMIZ BİRDİR”

 

Kapaklı olarak büyük bir aile olduklarını kaydeden Mandalı “Biz sizlerle birlikte büyük bir aileyiz. Hizmet bayrağını teslim aldığımız günden bugüne kadar halkımızın acılarını paylaşıyor, sevinç ve mutluluklara ortak oluyoruz. Kapaklımızda herkesi kucaklayarak memleketi, partisi ve inancı ne olursa olsun ilk günkü heyecanımız ile ilçemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu hizmetleri yaparken sen, ben, o demeden ayırmadan, ayrıştırmadan, gönüllere dokunarak, kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan bize oy versin veya vermesin, bütün Kapaklımıza hizmet götürmek için herkesin başkanı olarak hizmet ediyoruz. Çünkü biz insanımızı seviyoruz. Çünkü biz yaratılanı yaratan dan ötürü seviyoruz. Biz insanı yüceltiriz, insanı yüceltiriz ki hak yücelsin, adalet yücelsin, devlet yücelsin. Bu nedenle bizim için 112 bin Kapaklılı vatandaşımız birdir.” dedi.

 

“AYNI ZAMANDA BİR YAŞAM BİÇİMİDİR”

 

Bu anlayışla hizmet ettiklerini söyleyen Mandalı “Bu anlayışla halkımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi amaç edinerek, projelerimizi hayata geçirmek için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz. Ben Kapaklılıyım. Kapaklı’da büyüdüm. Anılarım bu sokaklarda. Bu kenti soludum. Bu kenti hafızama kazıdım. Sevdayı bu kentte, eşimi bu kentte buldum evlendim. Çocuklarım bu kentte doğdu. Bu kentte sevinç yaşadım, bu kentte acı yaşadım. Kapaklı bu nedenle benim için sadece yaşadığım bir yer değil, bir mekan değil, aynı zamanda bir yaşam biçimidir” dedi.

 

“GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİK”

 

Kapaklı’nın Trakya'nın parlayan yıldızı olduğunu söyleyen Mandalı “Çünkü Kapaklı; özgürlüğün, Cumhuriyet değerlerinin adıdır.  Çünkü Kapaklı; hoşgörünün adıdır. Çünkü Kapaklı; Türkiye'nin 81 vilayetinden gelen herkesi kucaklayan bir şehirdir. Ben Kapaklı'ya baktıkça ‘ne olursan ol yine gel’ diyen Mevlana’yı görüyorum. Yunus Emre’nin de  o güzel dizelerinde dediği gibi;  ‘Biz geImedik dava için, bizim işimiz sevda için, dostun evi gönüIIerdir, gönüIIer yapmaya geIdik’” şeklinde konuştu. Başkan Mandalı, desteklerinden dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a, Kapaklı Belediyesi çalışanlarına ve emeği geçenlere de teşekkür etti.

 

GÖKSEL SAHNE ALDI

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından ünlü sanatçı Göksel sahneye çıktı. Performansı ile beğeni toplayan Göksel, sevilen şarkılarını Kapaklılılar için seslendirdi. Göksel dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatırken, konserin ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer Göksel’e teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden konser, havai fişek gösterileriyle son buldu.

 

Haber / Özge MERİÇ