Geleneksel Sünnet Şöleni başladı

Kapaklı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Sünnet Şöleni'nin bu yıl 14'üncüsü düzenleniyor. Sünnet şöleni kapsamında bu yıl 179 çocuk sünnet ettirilirken, 3 gün sürecek ol

GÜNDEM 29.06.2018 19:31:00 0
Geleneksel Sünnet Şöleni başladı

Kapaklı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Sünnet Şöleni’nin bu yıl 14’üncüsü düzenleniyor. 179 çocuk için Sünnet Şöleni Hatıra Köşesinde düzenlenen fotoğraf çekiminin ardından Mevlid-i Şerif okundu.

 

KONVOY DÜZENLENDİ

 

Mevlid-i Şerifin sonunda ailelere pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Sünnet çocukları için düzenlenen konvoya da Kapaklı belediye Başkanı İrfan Mandalı ile sünnet çocuklarının aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Mahallesi Saat Kulesi önünden başlayan konvoy Erbay Caddesi, Faruk Ilgaz Caddesi, Pınarça, Karaağaç ve İsmetpaşa mahallelerinde devam ederek Pınar Bulvarı üzerinden Eski Belediye meydanında sona erdi.

 

GECEYE RENK KATTI

 

Konvoyun ardından Eski Belediye Meydanı’nda düzenlenen konserde yerel sanatçılar Tufan Oğuz ve Kemal Kaş sahne aldı. Konserin ardından sanatçılara plaket ve çiçek takdim edilirken, illüzyonist ve kukla gösterileri de geceye renk kattı. İllüzyonist ve kukla gösterilerinin ardından düzenlenen kına gecesinde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve belediye personelleri tarafından 179 çocuğun ellerine maniler ve çayda çıra müzikleri eşliğinde kınaları yakıldı.

 

HEDİYELERİ VERİLDİ

 

Sünnet çocukları ve aileleri oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlenirken, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da onları pistte yalnız bırakmadı. Kına programının ardından Başkan Mandalı tarafından sünnet olan 179 çocuğa hediyelerini verildi. Gecenin finalinde ise Sibel Mirkelam sahne aldı. Sibel Mirkelam’ın şarkıları ile eğlenen vatandaşlar geç saatlere kadar doyasıya eğlendi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU