Kaplan: Rüştümüzü ispat ettik

24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti'den Tekirdağ Milletvekili seçilen Enez Kaplan, Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Kaplan "Bu seçimde rüştümüzü ispat ettik. Darbe döneml

GÜNDEM 29.06.2018 14:19:00 0
Kaplan: Rüştümüzü ispat ettik

İYİ Parti’den Tekirdağ Milletvekili seçilen Enez Kaplan, saat 12:30’da Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na teşekkür ziyaretinde bulundu. İlçe Başkanı Cemalettin Turlin, ilçe yönetimi ve partililer tarafından karşılanan Enez Kaplan “Bu başarıda teşkilatların payı çok büyük. Hakkınızı helal edin” dedi. 

 

“BEKLENTİMİZİN DIŞINDA KALDIK”

 

Bu seçimde bir milletvekili çıkarmalarına rağmen beklentilerinin dışında kaldıklarını kaydeden Kaplan “Beklentimiz Meral Akşener’in yüzde 20’nin üstünde olmasıydı. Tekirdağ’dan da 2 milletvekili hedefliyorduk” dedi. Parti olarak yeni kurulduklarını ve sıfırdan geldiklerini kaydeden Kaplan “Tekirdağ genelinde yüzde 12 oy oranını yakaladık. Hedefimiz en az yüzde 20-25’ti. Çok kısa bir çalışma programına, araya Ramazan ayını girmesine, partimizin çok yeni olmasına rağmen ilk seçimimizde yüzde 10 barajını aştık” dedi. 

 

“BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUM”

 

Buruk bir sevinç yaşadığını kaydeden Kaplan “Genel başkanımızın ilk 2’de olmasını temenni ediyorduk. Seçimlerin ardından hafta içi genel merkezimizde durum değerlendirmesi yaptık. Değerlendirmelerin ardından genel başkanımız açıklama yaptı. Daha güçlü bir ortamda yerel seçimlere hazırlanacağız. Merkez bir parti olacağız. Hedef kitlemiz de bu olacak” dedi. 

 

“BİZ DE BURADAYIZ DİYECEĞİZ”

 

Tüm teşkilatları ziyaret edeceğini söyleyen Kaplan “Yerel seçim çalışmalarında biz de burada varız diyeceğiz. Bu memleketi herkesten daha iyi yönetiriz diyeceğiz. Ekime kadar her yeri karış karış gezeceğiz. Geçen sefer süre kısıtlı olduğu için çalışma programımızı hızlandırılmış şekilde hazırlamıştık. Bu kez gitmediklerimize de gideceğiz” dedi. Haftanın 3 gününü Ankara’da, 4 gününü ise Tekirdağ’da geçireceğini söyleyen Enez Kaplan “Kademe kademe hep gezeceğim” dedi.

 

“CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK”

 

Seçim sürecinde basın ambargosu yediklerini, İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener’in 50’ye yakın miting yaptığını fakat televizyon kanallarının bu mitinglere yer vermediğini “Bizim seçime girmememiz için ne gerekiyorsa yaptılar. Partimiz 7 aylık bir partiydi, teşkilatlarımız tam olarak oturmamıştı. 2 bin sandıkta 4 bin sandık görevlimiz olması gerekirken, bizim zaten 2 bin-2 bin 500 üyemiz var. Bu sonuçlar bizim için ağır koşullarda çok büyük bir başarı. Bu seçimde hazineden yardım almadık, ama yerel seçimde yardım alacağız. Sıfırdan bir şey yaptık. Milletvekili adaylarımızın hepsi çok iyi çalıştı. 7 adayla sahaya indik. Mücadelemizi elimizden geldiği kadar verdik. Bu seçimde rüştümüzü ispat ettik. Darbe dönemleri dışında, cumhuriyet tarihinde ilk kez, yeni kurulan bir parti ilk seçiminde yüzde 10 barajını aşarak meclise girdi” dedi. 

 

“RÜZGARI TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ”

 

Seçimlerde Tekirdağ’da Meral Akşener’in yüzde 9, İYİ Parti’nin ise yüzde 12 oy aldığını söyleyen Milletvekili Enez Kaplan, “Önümüzde yerel seçimler var. Biz çalışmalarımızı yaparak rüzgarı tersine çevireceğiz” diye konuştu. Partinin kapısının vatanını, bayrağını seven herkese açık olduğunu söyleyen Milletvekili Enez Kaplan, “Vatan haini olmayan herkes partimize gelebilir” dedi. 

 

“MECLİSTE OLMADIĞIM ZAMAN TEKİRDAĞ’DA OLACAĞIM”

 

Geçmiş yıllarda Milliyetçi Hareket Partisi’nde 6 yıl ilçe başkanlığı, 10 yıl da il başkanlığı yapan Enez Kaplan “Milletvekillerinden en çok muzdarip olanlardan biri de benim. Seçilen gidiyordu, bir daha da gelmiyordu. Ben o sıkıntıları yaşadığım için onlar gibi olmayacağım. Ben burada olacağım. Mecliste olmadığım zamanlar Tekirdağ’da olacağım” dedi. Ziyarette İlçe Başkanı Cemalettin Turlin tarafından Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan’a, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tablosu hediye edildi. 

 

GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

 

İlçe teşkilatı ziyaretinin ardından Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret eden İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. Çerkezköy ve Kapaklı’da yüzde 8 oy aldıklarını belirten Kaplan “Tekirdağ genelinde yüzde 10 bandında düşük aldığımız 2 ilçe oldu. Tekirdağ’daki sıkıntılarımızı çözeceğiz. Yerel seçimlerde çok farklı olacağız. Ciddi bir seçim yarışına gireceğiz. Mecliste Tekirdağ’da diğer vekillerden farklı bir vekillik sergileyeceğim” dedi. 

 

 

HABER / Gülveren ALTUNOĞLU