Fırtınada çatılar uçtu ağaçlar devrildi

Tekirdağ Şarköy'de etkili olan şiddetli fırtınada, zeytin ağaçları yerinden sökülerek devrildi. Binaların çatılarının uçtuğu fırtına yaşamı olumsuz yönde etkilerken, şiddetli h

GÜNDEM 29.06.2018 12:27:00 0
Fırtınada çatılar uçtu ağaçlar devrildi

Tekirdağ Şarköy’de Cumhuriyet Mahallesi 17 Kasım Caddesi üzerindeki SSK Evleri'nin bulunduğu bölgede etkili olan fırtına, binaların çatlarını uçurup, pencerelerini yerinden söktü. Ağaçların devrildiği bölgede, üzerlerine çatı parçaları düşen araçlar zarar gördü.

 

YAĞMUR BEKLERKEN FIRTINA GELDİ

 

Gece yarısı felaket yaşadıklarını belirten Halit Gözlüklü, "Yağmur beklerken deniz tarafından büyük bir uğultuyla, fırtına geldi. Binaların çatıları uçtu, pencereleri yerinden çıktı. Bazı ağaçlar da devrilirken, can kaybı ve yaralanan olmamasına seviniyoruz" dedi.Şarköy Kaymakamı Yakup Güney, fırtınanın hasara neden olduğu sitenin sakinleriyle görüşüp incelemelerde bulunarak, yetkililerin konuyla ilgili çalışmasının sürdüğünü söyledi.

 

“BÖYLE BİR FIRTINA GÖRMEDİM”

 

Şarköy'ün Eriklice Mahallesi'ni de etkisi altına alan fırtınada bazı zeytin ağaçları yerinden sökülerek devrildi. Ağaçlardaki zeytinlerin döküldüğünü ve kendilerine büyük zarar verdiğini dile getiren Eriklice Muhtarı Ayhan Geyik,"56 yaşındayım ve bugüne kadar böyle bir fırtına yaşamadım. Arazimizde zeytin, üzüm yaş mahsul ve sebzelerimizde yüzde 80 zararımız oluştu. Mutlaka devlet büyüklerimiz tespitleri yaptırarak, değerlendirmeleri yapacaktır. Eriklice halkını zararları karşılanarak yaraların sarılacağından kuşkumuz yok. Fırtınanın ağaçları söktüğü ve dalları kırdığı, zeytin tanelerinin döküldüğü, ağaçlarda kalan tanelerin ve üzüm salkımlarında olduğu gibi dolu yağması nedeniyle zara gördüğü görülüyor. Akşam fırtınayla karışık yağmur yağdıktan sonra 20 dakika dolu yağması nedeniyle zeytinliklerimiz ve üzüm bağlarımız, bamya bahçelerimiz zarar gördü, sahil tarafında kalan evlerin çatıları ve duvarlarıyla beraber güneş enerji su ısıtıcıları sökülerek savruldu" dedi.

 

 

Haber / Ruşa ELMA