Kur'an kursları törenle açıldı

Kırklareli Lüleburgaz'da Lüleburgaz İlçe Müftülüğü tarafından Rumeli Eğitim ve Yardımlaşma Derneği ve Lüleburgaz Önder İmam Hatipliler Derneği'nin katkılarıyla  Yılmaz Mahallesi'nde ki

GÜNDEM 28.06.2018 18:14:00 0
Kur

Kur'an kursu öğrencilerinin okuduğu ilahilerle başlayan açılış töreni Kurtuluş Cami Müezzini Mehmet Küçük'ün Kur'an-ı Kerim okumasıyla devam etti. İlçe Müftü Vekili Döndü Demirci, "Ne mutlu bizlere ki ilk emri 'oku' olan bir dinin mensuplarıyız. Ne mutlu bizlere ki, 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir' diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Başta camilerimiz ve Kur'an kurslarımız insanımızın ihtiyacı olan din eğitimi hizmetinin verildiği önemli mekanlardır. 7'den 70'e her yaş grubundan toplumun farklı kesimlerinden insanlarımızın katıldığı bu programlar özellikle İmam Hatip Okulları, İlahiyat Fakülteleri gibi örgün din eğitim öğretimi yapan kurumlarımızda okuma fırsatı bulamamış veya herhangi bir nedenle din eğitimi alamamış insanlarımız için daha da büyük bir önem arz etmektedir. Yaz Kur'an kurslarımızda amacımız Kur'an-ı Kerim'i, temel dini bilgileri, ahlak yanında dini, milli kültürel değerlere sahip, ruhen ve bedenen sağlıklı, kendisine ve topluma faydalı olan genç nesiller yetiştirmek, toplumda kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, barış ve huzurun oluşmasına katkı sağlamaktır. Bugün Yılmaz mahallesinde açılışını yaptığımız Kur'an kursumuzun açılışında emeği geçen herkesten Allah razı olsun "dedi.

 

 

100 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

 

 

Demirtaş'ın konuşmasının ardından yaz Kur'an kurslarının açılışı dualarla yapıldı.  Yaklaşık 100 öğrencinin eğitim gördüğü 5 katlı Kur'an kursunda çocuklar için oyun, park alanları ve mescit bulunuyor. Öğrencilerin dini bilgilerine göre sınıflara ayrılarak eğitim gördüğü ve ücretsiz servis imkanı da tanınan Kur'an kursunda çocuklara teneffüslerde dondurma ve kek ikram edildiği kaydedildi.

 

Haber / Ruşa ELMA