Yerli ve milli uçak jantı için protokol imzalandı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Technocast firması ile ile TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş arasında uçak jantı yapımı konusunda iş birliği protokolü imzalandı. Tecno

GÜNDEM 28.06.2018 17:18:00 0
Yerli ve milli uçak jantı için protokol imzalandı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Technocast fabrikası ile TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş arasında işbirliği protokolü imzalandı. Çerkezköy’e gelen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, NKÜ Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, Technocast Genel Müdürü Necat Öney ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

 

 

SON AŞAMAYA GELİNDİ

 

 

Saat 10:30’da düzenlenen toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan “Gerçekten Tekirdağ için önemli bir projedir. Yolcu uçak jantlarıyla ilgili çalışmalarını da takip etmiştik. Onla ilgili çalışmalar sürüyor. Son aşamaya gelindi. Savunma sanayi ile ilgili genel bir bilgilendirme yapılacak” dedi.

 

 

“GELİNEN NOKTAYI AKTARACAĞIZ”

 

 

Toplantıda konuşan Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker de “Bu toplantıda yapılabilirlikler ortaya konulmaya çalışılacak. Daha önce başlanmış olan yolcu uçağında gelinen noktayı aktaracağız. Bu toplantı sonunda yapılabilirlikler nelerdir olması gerekenler konusunda çalışmalarımız olacak” dedi.

 

 

İYİ BİR ÖRNEK OLACAK

 

 

Technocast Genel Müdürü Necat Öney de “Bu çalışma üniversite ve sanayici işbirliğinin çok güzel örneğidir. Türkiye’de her zaman özlenen bir olayı üniversite ve sanayicilerin birlikte çalışması, geliştirmesi ve katma değerler üretmesi açısından iyi bir örnek olacaktır. Bunu başarabilirsek yolcu uçağı jantı ile başladığımız projeyi Türk savunma sanayine katkıda bulunmak için ilerletmek istiyoruz. Başarabilirsek büyük bir destek vermiş olacağız. Bunun için çalışıyoruz” dedi. Toplantıya Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal NKÜ Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, Technocast Genel Müdürü Necat Öney, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşegül Akdoğan Eker, TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş’den Serkan Yalız ile TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş yetkilileri katıldı.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU