"Yüzde 40 oranında bir artış sağladık"

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül ramazan ayında vatandaşların fitre ve zekat zarflarıyla yapmış olduğu yardımlar hakkında basın toplantısı düzenledi. Zümbül, Ramaz

GÜNDEM 28.06.2018 16:00:00 0
"Yüzde 40 oranında bir artış sağladık"

 

“YÜZDE 40 ARTIŞ SAĞLADIK”

Fitre ve zekat faaliyet çalışmalarının sonlandırıldığını ifade eden Mustafa Zümbül Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi olarak yaklaşık 35 günlük bir çalışma programı sergilediklerini belirterek “Bu yıl ramazan ayında muhtarlara ve okullara dağıttığımız THK Fitre ve Zekat zarflarıyla THK Çerkezköy Şubesi olarak  bir önceki yıla göre yüzde 40’lık bir artış sağladık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında Türk Hava Kurumu’nun fitre ve zekat zarflarını Çerkezköy ve Kapaklı İlçe Muhtarlıklarımız ile bu iki ilçemizi okullarına dağıtımını yaptık” dedi.

 

KAPAKLI’DA 27 BİN 132 TL GELİR ELDE EDİLDİ

Bu yıl 2018 Fitre ve Zekat zarflarından yüzde 40’lık bir artış ile Çerkezköy’de 40 bin 636 TL gelir elde ederken Kapaklı’da 27 bin 132 TL gelir elde ettiklerini kaydeden Zümbül “Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi olarak çalışmalarımızı Çerkezköy ve Kapaklı  İlçe Kaymakamlılıklarımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz, muhtarlıklarımız, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığımız ve Türk Hava Kurumu’na şahsi müracaat eden vatandaşlarımız ile yaptık. Çalışmalarımızda Çerkezköy ve Kapaklı Kaymakamlıklarımızdan, ilçe milli eğitim müdürlüklerimizden büyük destek gördük.   Bizlere bu çalışmalarımızda destek veren Çerkezköy ve Kapaklı kaymakamlarımıza, bu iki ilçe Milli Eğitim müdürlerimize, bu iki ilçe muhtarlıklarımız ile öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize kurumumuz ve şube yönetimimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

"ÇEŞİTLİ FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Ramazan Bayramı’nın ardından ücretsiz paraşüt ve planör kurslarına başvuruların yapıldığını belirten Zümbül “Bunların 12’si radyo kontrollü model uçak kursuna, 8’i rehber öğretmen kursuna, 2’si de paraşüt kursuna başvuruda bulundu. Bu tür faaliyetlerimiz yıl boyunca devam etmektedir. Bu tür çalışmalar ile kursa gönderdiğimiz öğretmenler ve öğrenciler vasıtasıyla Türk Hava Kurumu faaliyetleri ile ilgili verile bilgiler, havacılığın ve Türk Hava Kurumu’nun önemi diğer öğrencilere aşılanmaktadır. Biz Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi olarak bu tür faaliyetleri yapmaktan son derece mutluyuz’’ dedi. Kurban Bayramı’nda da faaliyetlerinin devam edeceğini ifade eden Zümbül “10 Temmuz’da kurban derisi ihalesi var. Edirne’de yapılacak. Ben de Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi olarak komisyonda yer alacağım. Deri satışlarında yüksek fiyat olursa iyi olur” dedi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ