ÇATAK projesi kapsamında taş toplama makinesi alındı

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı  kapsamında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan taş toplama makinesinin satın

GÜNDEM 27.06.2018 17:10:00 0
ÇATAK projesi kapsamında taş toplama makinesi alındı

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ÇATAK uygulama komisyonunca ilan edilen ve hassas bölge içerisinde bulunan uygulama alanında, ilk defa uygulanmak koşuluyla şartları üç yıl süresince gerçekleştirenlerin destekleneceği bildirildi. Destekleme ödemelerinin dekar başına yılda bir defa olmak üzere üç yıl süre ile yapılacağı kaydedildi.

 

 

3 TEMMUZDA EĞİTİM VERİLECEK

 

 

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca,"İlimize tahsis edilen 35 bin dekar alan için ÇATAK programı kapsamında üreticilerimizden başvurular ilçe müdürlüklerimizin ilanından itibaren 30 Eylül 2018 tarihine kadar alınacaktır" dedi. Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Programı  kapsamında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan taş toplama makinesinin teknik şartnameye göre piyasadan satın alındığı belirtildi. Taş toplama makinesi 26 Haziran tarihinde teslim edilerek, kullanım ve bakımına dair eğitimin 3 Temmuz tarihinde Malkara İlçesinde bulunan kullanıcı çiftçilere verileceği bildirildi.

 

 

ÇATAK PROJESİ

 

 

Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) projesi ile yoğun tarımsal faaliyet yapılan, erozyon, toprak ve su kirliliği, sulama suyu sıkıntısı bulunan, doğal dengenin bozulmaya başladığı alanlarda, toprak ve su kalitesinin artırılması, yenilenebilir doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve bitkisel üretimdeki olumsuzlukların giderilmesine yönelik örnek kültürel tedbirlerin alınmasının amaçlandığı ifade edildi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ