Tarla günü etkinliği düzenlendi

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Araştırma Yayım Çiftçi Bağının Güçlendirilmesi kapsamında, tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması amacı

GÜNDEM 27.06.2018 16:20:00 0
Tarla günü etkinliği düzenlendi

100 KİŞİ KATILDI

 


Düzenlenen tarla günü etkinliğine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, İl Müdür Yardımcısı Ahmet Tekgöz, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü V. Numan Tüzüner, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü teknik elemanları ile  Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanları, çiftçi örgütleri temsilcileri ve çiftçiler ile birlikte 100 kişi katıldı.

 


BİLGİLENDİRME YAPILDI

 

Hayrabolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Demirbağ'ın açılış konuşmasının ardından, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Araştırma Görevlisi Dr. Sami Süzer, Tekirdağ ve Hayrabolu'da tarım uygulamaları, tarım politikaları ve tarımsal desteklemeler konularında konuşma yaptı. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Araştırma Görevlisi Dr. Sami Süzer demonstrasyonda kullanılan buğday ve arpa çeşitlerinin özellikleri hakkında bilgilendirme yaptı. 

 

HER BİR ÇEŞİT 1 DEKARLIK ALANA EKİLDİ

 


Kurulan Buğday ve Arpa Çeşit Demonstrasyonu'yla hububat tarımı yapan üreticilere sertifikalı, yüksek verimli ve kaliteli, hastalıklara dayanıklı yeni çeşitlerin tanıtılmasının amaçlandığı belirtildi. Bölgeye uyum sağlayan yeni buğday ve arpa çeşitlerinin ekiminin yaygınlaştırılması ile birim alandan alınan verim ve ürün kalitesinde önemli artışlar beklendiği kaydedildi. Demonstrasyonda; Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde geliştirilerek tescil edilen Köprü, Saban ve Yüksel buğday çeşitleri ile Hasat, Harman ve Hazar arpa çeşitleri çiftçi şartlarında demostre edildiği söylenirken her bir çeşidin 1'er dekarlık alanlarda ekildiği ifade edildi.

 


Haber / Özge MERİÇ