Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecekler

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eligül, ÇBSK ve Muaythai Milli Takım Antrenörü Ahmet Yokuş, sporcular Rıfat Kaya ve Batuhan Boral ile birlikte Dünya Muaythai Şampiyonas

SPOR 27.06.2018 13:28:00 0
Avrupa Şampiyonası

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) Muaythai sporcusu Furkan Semih Karabağ, Meksika'da düzenlenen Dünya Muaythai Şampiyonasında sakatlanarak çekilmek zorunda kaldı ve 67 kilogramda Dünya Üçüncüsü oldu.

 

 

ÇORLU’NUN GURURU OLDU

 

 

Şampiyona sonrası ÇBSK ve Muaythai Milli Takım Antrenörü Ahmet Yokuş, sporcular Rıfat Kaya ve Batuhan Boral ile birlikte Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'u ziyaret eden ÇBSK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eligül “Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) sporcuları, uluslararası spor müsabakalarında şehrimizi başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Güreş ve yüzme spor dallarında adından söz ettiren ÇBSK Muaythai sporcusu Furkan Semih Karadağ önce Antalya'da Türkiye şampiyonu olurken, 67 kilogramda Dünya Üçüncüsü olarak gümüş madalya kazanarak ülkemizin ve Çorlu’muzun gururu oldu” dedi.

 

 

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER

 

 

Antalya'da düzenlenen şampiyonada sporcuların kilolarında ilk üçü rakiplerine kaptırmadığını, Rıfat Kaya’nın 91 kilogramda, Batuhan Boral’ın 75 kilogramda Türkiye Şampiyonu, Hasan Emre Yiğit, Bünyamin Coşkun, Mert Can Sultan’ın Türkiye üçüncüsü, Enis Yunusoğlu’nun Uluslararası Profesyonel Kickboks Şampiyonu ve Erdal Karataş’ın Uluslararası Profesyonel Kickboks ikincisi olarak Çorlu’yu başarıyla temsil ettiğini belirten Eligül “Öte yandan ÇBSK Muaythai sporcularımız Batuhan Boral ve Rıfat Kaya 29 Temmuz 2018 tarihinde Çek Cumhuriyetinde düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler” dedi.

 

 

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

 

 

ÇBSK ve Muaythai Milli Takım Antrenörü Ahmet Yokuş da 67 kilogramda mücadele eden sporcu Furkan Semih Karabağ’ın, daha önce Antalya'da düzenlenen Muaythai Türkiye Şampiyonasında birinci gelerek Meksika'da düzenlenen Dünya Şampiyonasına katılma hakkı elde ettiğini anımsatarak “94 ülkenin katıldığı Dünya Şampiyonasında sporcumuz ilk maçında Faslı rakibini sayı vermeden 5-0 yenerek çeyrek finale kaldı. Çeyrek finalde İtalyan rakibini aynı skorla 5-0 yenerek adını finale yazdırmak için mücadele veren Furkan, bu maçta geçirdiği ciddi sakatlık sonucunda ringlerden çekilmek zorunda kaldı ve dünya üçüncüsü oldu” dedi.

 

 

“BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR”

 

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da “Sporcularımız uluslararası alanda büyük başarılar elde ederek gururumuz olmaya devam ediyor. Başta sakatlanarak çekilmek zorunda kalan ve büyük ihtimalle Dünya Şampiyonu unvanını kazanacak olan Furkan Semih Karabağ, Rıfat Kaya, Batuhan Boral, Hasan Emre Yiğit, Bünyamin Coşkun, Mert Can Sultan, Enis Yunusoğlu ve Erdal Karataş'ı yürekten kutluyor, yaşattığınız gurur için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başarı tesadüf değildir” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU