'Öğrenciler Atık Elektronik Eşya Topluyor'

Lüleburgaz Belediyesi ile Türkiye  Bilişim Sanayicileri ve İş Adamları Derneği  (TÜBİSAD) arasında Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında geçtiğimiz yıl Eki

GÜNDEM 26.06.2018 17:44:00 0

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında imzalanan iş birliği protokolü ile oluşturulan 'Öğrenciler Atık Elektronik Eşya Topluyor' kampanyası ile 3 bin 300 kilogram atık toplandı.

 

 

3 BİN 300 KİLOGRAM ATIK ELEKTRONİK

 

 

Lüleburgaz Belediyesi tarafından 'Öğrenciler Atık Elektronik Eşya Topluyor' kampanyası kapsamında geçtiğimiz yıl Aralık ayında  iki adet toplama konteyneri Kapalı Pazar Yerine ve Gençlik Parkı’na yerleştirildi. Cumhuriyet İlkokulu, Ramazan Yaman İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy Lisesi 'Öğrenciler Atık Elektronik Eşya Topluyor' kampanyasına katıldı. Kampanya sonucu kampanyaya katılan okullar tarafından 3 bin 300 kilogram elektronik atık teslim edildi.

 

 

HEDİYELERİ VERİLDİ

 

 

Proje kapsamında Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası'nda Belediye Başkanı Murat Gerenli tarafından, Cumhuriyet İlkokulu’na 1 adet masa tenisi, 13 adet satranç, 288 adet saksıda tohum hediye edildi. Ramazan Yaman İlkokulu’na ise 1 adet laptop, 216 adet saksıda tohum hediye edilirken Lüleburgaz Mehmet Akif Ersoy Lisesi'ne 1 adet masa tenisi, 24 adet satranç, 1 adet spor topu seti hediye edildi. Gerenli, hediyeleri verirken yaptığı konuşmada, kampanyaya katılan öğrencileri tebrik ederek, daha yaşanabilir bir çevre için atık bilincinin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

 

Haber / Özge MERİÇ