"Nimetlerinden yaralandığımız gibi külfetlerine de katlanıyoruz"

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu'da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çorlu Tarihi Belediye Binasında basın toplantısı düzenleyen Sarıkurt, " Bu büyüyen şehrin nimetl

GÜNDEM 26.06.2018 15:52:00 0
"Nimetlerinden yaralandığımız gibi külfetlerine de katlanıyoruz"

Çorlu Tarihi Belediye Binasında düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla buluşan Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu ve gündeme dair soruları yanıtladı. Toplantıya Başkan Sarıkurt'un yanı sıra Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı ve Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk eşlik etti.

 

 

SORULARI YANITLADI

 

 

Çorlu’da görev yapan basın mensuplarına öncelikle bilgilendirmede bulunan ve toplantıların aylık aralıklarla tekrarlanmasını hedeflediklerini belirten Başkan Sarıkurt, Çorlu Belediyesi’nin yıl içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt son olarak basın mensuplarının vatandaşlardan da gelen taleplerinin yer aldığı altyapı, asfalt, ulaşım, uyuşturucu madde ile mücadele ve belediye projeleri gibi konularda yönelttiği soruları yanıtladı.

 

 

VATANDAŞ MEMNUN KALIRSA

 

 

Gelecek yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday mısınız? soruna cevap veren Sarıkurt, "Sadece tek başına karar verebileceğim bir konu olduğunu düşünmüyorum. Sizler beni tanıyorsunuz. Hangi konuları ele aldığımı, nerelerde çalıştığımı biliyorsunuz. Vatandaş memnun kalırsa, memnun kalmaya devam ederse o zaman oturup arkadaşlarımızla değerlendiririz " dedi.

 

 

"ÇORLU HAZIR EKİPLERİMİZ HAZIR"

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre yoğun sağanak yağış olacağın dile getirilerek bu konu ile ilgili tedbir alınıp alınmadığı sorusuna cevap veren Sarıkurt, "Öncelikle 2014 yılından itibaren belediyenin büyükşehir olması ile birlikte alt yapı çalışmaları belediyelerin bünyesinden çıkarıldı. Teski hazır. Bizim ekiplerimiz de hazır. Benzer kareleri  ülkemizde de  görüyoruz. Özellikle son dönemlerde insanoğlunun dünyanın ayarlarıyla oynamasıyla birlikte mevsim geçişlerinde iklim de hızlı yağışlar olduğunu görüyoruz. Çok kısa sürede çok büyük oranda yağışın olduğu durumlarda sadece bizde değil İstanbul da Ankara da ve İzmir de de problemler olduğunu biliyoruz. Bu bir siyaset meselesi değil bu bir mevzuat meselesi. Ne yazık ki mevzuatlarımız hala oraya yönelmiş değil. Dere yataklarında inşaatlarını yapmış olan vatandaşlarımızın kendi ölçeklerinde tedbir almalarında fayda var" dedi.

Basın toplantısı, Tarihi Belediye Binası önünde toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ