Aile planlaması eğitimi başladı

Kırklareli'nde, Aile Planlaması Birimi  aile planlaması beceri eğitimlerini vermeye başladı. Sağlık çalışanlarına yönelik verilen eğitimler Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Uzm.Dr. Olgu Nur Der

GÜNDEM 26.06.2018 15:46:00 0
Aile planlaması eğitimi başladı

 

 

Aile Planlaması Birimi  tarafından sağlık çalışanlarına yönelik aile planlaması beceri eğitimleri veriliyor.

 

 

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK

 

 

Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Uzm.Dr. Olgu Nur Dereci ve Ebe Fatma Akyüz tarafından verilen eğitimler sonunda eğitim katılımcılarına sertifika verileceği belirtildi. Eğitimin dışında, merkeze başvuran ve aile planlaması hizmetlerinden yararlanmak isteyenlere danışmanlık hizmeti verilecek.

 

 

 

"ANNENİN VÜCUT SAĞLIĞINI BOZUYOR"

 

 

 

İki yıldan az aralıklarla yapılan doğumların, annenin vücut sağlığını bozduğunu dile getiren İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, "Amaç; anne ve doğacak çocukların sağlıklı olması ve çocuk sahibi olmak istendiğinde gebeliğin oluşmasıdır. Çünkü iki yıldan az aralıklarla yapılan doğumlar, annenin vücut sağlığını önemli ölçüde bozmakta, gebelik sırasında riskleri artırmakta, hatta ara vermeden arka arkaya yapılan doğumlar anne ölümlerine neden olmaktadır. Ayrıca sık aralıklarla doğan çocukların anne karnında gelişmeleri tam olmamakta sakatlık oranı yükselmekte, bakımları güçleşmekte ve bebek ölümleri artmaktadır. Bu gibi durumların önüne geçmek için başvuran herkese Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz verilen tüm aile planlaması yöntemleri ve ücretsiz danışmanlık hizmeti verilmektedir" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN