"İkinci tura kalsaydı Cumhurbaşkanlığı şansı yüksekti"

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Cemalettin Turlin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri'ni değerlendirdi. Turlin, " İYİ Parti olarak, partimizin başarılı olması iç

SİYASET 25.06.2018 17:37:00 0

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Cemalettin Turlin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri'ni değerlendirdi.

 

 

"EN AZ 10 BİN OY BEKLİYORDUK"

 

 

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Cemalettin Turlin İYİ parti’nin başarılı olması için seçim sürecinde sıkı bir çalışma sergilediklerini belirtti. 24 Haziran Seçimlerinde İYİ Parti olarak gerek ülke genelinde gerek Çerkezköy’de partinin başarılı olması için çok sıkı bir çalışma sergilediklerini kaydeden Turlin “İYİ parti olarak baraj sorunumuz yoktu barajı aşacağımızı biliyorduk bu konuda her hangi bir endişe yaşamadık. Çerkezköy’de en az 10 bin ile 12 bin dolayında oy beklentimiz vardı. Ancak bu tahminlerimiz sandığa tam olarak yansımadı. İYİ Parti olarak bu seçimde DP-MHP-AK Parti ve CHP’den de ayrıldık. Ülke genelinde de beklentimiz en az yüzde 15-17 dolayında oy almaktı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını tahmin ediyorduk. Eğer ikinci tura kalmış olsa idi Akşener’in  Cumhurbaşkanlığı şansı yüksekti ”dedi.

 

 

"TÜM VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

 

 

24 Haziran Seçimlerinde zorlu  ve sıkıntılı bir seçim süreci yaşadıklarını kaydeden Turlin “Bu süreçte bazı kesimler barajı aşamayacağımızı tahmin ediyordu. Ancak biz seçim öncesi Cumhurbaşkanı Adayımız ve Genel Başkanımız Meral Akşener’in bizlere verdiği moral ve motivasyon ile ilçe çalışmalarımızı son ana kadar şevkle azimle inançla yaptık. Seçime ilk girmemize rağmen ülke genelinde aldığımız oy küçümsenecek bir oy kesinlikle değil. Daha da fazla alabilirdik ama olmadı. Ancak önümüzdeki seçimlerde İYİ parti olarak aldığımız bu oy oranını ikiye ve üçe katlamak için çalışmalarımızı kaldığımız yerden yılmadan yorulmadan devam edeceğiz. 24 Haziran seçimlerinde bizimle birlikte hareket eden partili partisiz tüm vatandaşlarımıza partim, şahsım ve ilçe yönetim kurulumuz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ