Araç sokak köpeğine çarptı

Marmaraereğlisi D-110 Karayolu'nda bir araç sokak köpeğine çarptı. Meydana gelen kaza sonucu bacağı kırılan sokak köpeği Marmaraereğlisi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekibi ta

GÜNDEM 25.06.2018 16:31:00 0
Araç sokak köpeğine çarptı

D-110 Karayolu Marmaraereğlisi merkez girişinde meydana gelen kaza sonucu bir bacağı kırılan sokak köpeğinin tedavi edilmesi üzerine, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan sokak havanlarının korunması ve sağlık sorunlarının giderilmesi konusunda yürütülen çalışmaları aktardı.

 

 

 

"BÜTÇEMİZDEN 200 BİN TL AYIRIYORUZ"

 

 

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Uyan; “İlçemizde sokak hayvanlarının koruyucusu konumundayız. 2014 yılında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü birimimiz bünyesinde Hayvan Hakları Koruma birimi kurduk. Kurulan bu birimimiz belediyelere örnek oldu. Her yıl sokak hayvanlarının korunması kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar için bütçemizden yaklaşık 200 bin TL ayırıyoruz. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu esas alarak ilçemizde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yasa kapsamında sokak hayvanlarının bakıma muhtaç, yaralı, güçten düşmüş olanları tüm bakım ve tedavileri yapılıp kısırlaştırılıp, kuduz aşıları yapılıp, kulak küpesi takılıp kayıt altına alındıktan sonra yasa gereği alındıkları yere bırakılıyor" dedi.

 

 

 

"YAŞAM ŞARTLARINI İYİLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

 

 

 

Sözlerine devam eden Uyan, "Sağlık durumları kötü olan sokak hayvanları veteriner hekimimize ulaştırılarak tedavi altına alınıyor. Sağlık sorunları nedeniyle bakıma muhtaç sokak hayvanlarımız tedavileri yapıldıktan sonra Yeniçiftlik Mahallesi’nde bulunan Geçici Hayvan Bakımevi’nde ekiplerimizce yapılıyor. Talep eden vatandaşlarımıza Geçici Bakımevinden sahiplendirme imkanımız da bulunmakta. Park ve yol kenarlarına koyduğumuz su ve mama kabı sayımızı da artırarak sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talepleri değerlendirerek sokak hayvanlarının tedavilerini sağlıyoruz" dedi.

 

 

 

Haber / Özge MERİÇ