Bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek

Kapaklı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirtilen Sünnet Şöleni'nin bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek. Sünnet Şöleni'nin 28-30 Haziran tarihlerinde Eski Belediye Meydanı'nda yapılacağınÄ

GÜNDEM 25.06.2018 15:35:00 0
Bu yıl 14

Kapaklı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirtilen Sünnet Şöleni'nin bu yıl 14’üncüsü Eski Belediye Meydanı’nda düzenlenecek.

 

 

28-29-30 HAZİRAN’DA DÜZENLENECEK

 

 

Sünnet Şöleni kapsamında Kapaklı Belediyesi tarafından 200'e yakın çocuğun sünneti gerçekleştirildi. Sünnet olmak için belediyeye müracaat eden çocukların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda sünnetlerini gerçekleştirdiklerini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Onların heyecanına bu yılda halkımız ile birlikte ortak olacağız. Sünnet Şölenimiz 28 Haziran Perşembe günü saat 15:00’da Toplu Fotoğraf Çekimi ile başlayıp, etkinliğimiz saat 17:30'da Recep Güven Parkımızda Mevlidi Şerif ile devam edecek” dedi.

 

 

GÖKSEL SAHNE ALACAK

 

 

Saat 18:30'da sünnet çocuklarına konvoy düzenleneceğini belirten Mandalı, şölenin ilk gününün saat 20:30’da Eski Belediye Meydanı'nda gerçekleşecek olan kına, eğlence ve konserlerle tamamlanacağını belirtti. 29 Haziran Cuma günü de Göksel konserinin düzenleneceğini belirten Mandalı, “Sünnet Şöleni’nin 2’nci günü, eğlence ve havai fişek gösterileriyle sona erecek” dedi.

 

 

“BU ÖZEL GÜNLERİNDE BİRLİKTE OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

 

 

Başkan Mandalı, en büyük isteklerinin çocukları en iyi şekilde yetiştirmek ve en iyi okullarda okutarak, hizmetin en iyisini almalarını sağlamak olduğunu ifade ederek “Belediyeler halkının yanında, birebir diyalog halinde olan kuruluşlardır. Hayatlarının her aşamalarında, orada yaşayan hemşehrilerinin yanındadır. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın bu özel gününde onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Geleneksel Toplu Sünnet Şölenimizi halkımızın katılımı ile her yıl gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın bu özel anını, heyecanı ve mutluluğunu birlikte paylaşıyoruz. Hayatın önemli bir adımı ve erkekliğe ilk adımdır sünnet. Özellikle anne ve babalara da bu mutluğumuza dahil oldukları için hepsine çok teşekkür ediyor ve geçmiş olsun diyorum. İnşallah askerlik ve damatlıklarını da görürüz” dedi.

 

 

“KAPAKLI ÖZEL BİR YERLEŞİM YERİ”

 

 

Kapaklı’nın güzel birlikteliklerle özel bir yerleşim yeri oluğunu kaydeden Mandalı “Diğer yerleşim yerlerinden ayrı bir özelliği budur. Sevinçte de acıda da beraberiz. Sizlerin çocukları bizlerin çocuklarıdır. Evlatlarımızı sağlık ve güven içinde hep beraber büyüteceğiz. Beraber onları aydınlık bir geleceğe hazırlayacağız. Onlar bizim umut ışıklarımız” dedi. Şölenin 3. Günü olan 30 Haziran Cumartesi günü de saat 11:00 'da Kazak Gölü Mesire Alanı'nda Yağlı Güreşlerin yapılacağını dile getiren Mandalı “Ata sporumuz olan yağlı güreşler kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olmuştur. Osmanlı’dan günümüze birçok pehlivan bizi uluslararası platformlarda temsil etmiştir. Koca Yusuflar, Kara Ahmetler, Adalılar, Kurtdereliler ve daha birçok pehlivan dünyanın farklı ülkelerine manevi duyguların birleştirdiği güçle müsabaka yapmaya gitmişlerdir. Bizler işte o ecdadın torunları olarak yeni Koca Yusuflar, Genç Kurtdereliler yetiştirmeli ve onlara destek olmalıyız” dedi. Mandalı belediye olarak imkanlar ölçüsünde Kapaklı Belediyesi Yağlı Güreşleri ile bu değeri yeni nesillere anlatacaklarını ve aktaracaklarını ifade etti.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ