CHP Trakya'da vekil sayısını korudu

1 Kasım 2015 seçimlerinde Tekirdağ'dan 3, Edirne'den 2 ve Kırklareli'nden de 2 milletvekili çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi 24 Haziran seçimlerinde de Trakya'daki milletvekili sayısını korudu. CHP,

SİYASET 25.06.2018 15:09:00 0
CHP Trakya

Ülke genelindeki sonuçlara göre toplam 38 ilde milletvekili sayısını koruyan, 25 ilden ise milletvekili çıkaramayan Cumhuriyet Halk Partisi, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde de milletvekili sayılarını korudu. 

38 İLDE MİLLETVEKİLİ SAYISI DEĞİŞMEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstanbul ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 38 ilde milletvekili sayısı değişmedi.  25 ilden milletvekili çıkaramayan Cumhuriyet Halk Partisi, Tekirdağ, İzmir ve İstanbul’un da olduğu 38 ilde ise milletvekili sayısını korudu. CHP’nin 1 Kasım 2015 seçimlerinde 5’er milletvekili çıkardığı Bursa ve Antalya, 4’er milletvekili çıkardığı Adana, Hatay ve Mersin, 3’er milletvekili çıkardığı Aydın, Balıkesir, Manisa ve Tekirdağ, 2’şer milletvekili çıkardığı Edirne, Gaziantep, Kırklareli, Samsun ve Zonguldak, 1’er milletvekili çıkardığı Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Çorum, Giresun, Kayseri, Malatya, Niğde, Sakarya, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli Ulak ve Yalova’da milletvekili sayılarını değişmedi. 

 

İKİ İLDEN İLK KEZ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI

CHP’nin Ankara’da 11 olan milletvekili sayısı 10’a düşerken, Çanakkale’deki milletvekili sayısı 2’den 1’e, Eskişehir’deki milletvekili sayısı da 3’ten 2’ye düştü. Önceki seçimde Isparta’dan 1 milletvekili çıkaran CHP; 24 Haziran seçimlerinde ise Isparta’dan milletvekili çıkaramadı. CHP, Denizli’deki milletvekili sayısını 2’den 3’e, Konya’daki milletvekili sayısını 1’den 2’ye, Muğla’daki milletvekili sayısını 3’ten 4’e, Ordu’daki milletvekili sayısını 1’den 2’ye çıkarırken, Adıyaman, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Nevşehir, Şanlıurfa ve Yozgat’tan da ilk kez milletvekili çıkardı. 

 

 

Haber / Özge MERİÇ