Seçim sonrası ilk açıklama

Seçim sonuçları ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü'nde kameraların karşısına geçti. Erdoğan seçime katılan tüm vatandaşlara teşekkür ederek "

SİYASET 25.06.2018 00:54:00 0
Seçim sonrası ilk açıklama

“TÜRK DEMOKRASİSİNİN GÜCÜNÜN İFADESİ

 

 

Sandık güvenliği ve oy kullanma özgürlüğünün Türk demokrasisinin gücünün ifadesi olduğunu kaydeden Erdoğan “Bugün Türkiye'nin tamamında milletimiz özgür iradesiyle sandığa gitmiş, oyunu kullanmış, tercihini yapmıştır. Seçimlerin ülkemizin her yerinde büyük olgunlukla tamamlanmış olmasından memnuniyet duyuyoruz. Seçime katılan tüm cumhurbaşkanları ve milletvekili adaylarını ayrıca tebrik ediyorum. Seçimlerin rekor katılımla sonuçlanmış olmasını milletimizin bize ve tüm dünyaya önemli mesajı olarak görüyorum. Mesaj gayet açık. Yüzde 90'lara yaklaşan oranla demokrasi dersi vermiştir. Bugün dünyada yüzde 30-50 arasında katılım olan ülkeler kendini demokratik tanıtırken yüzde 90'lara varan bu demokrasi dersini icra etmiştir. Yüzde 50'yi bulmayan katılımla sonuçlanan seçimleri demokratik kabul edip ülkemize hala şaşı bakanları bu sonuçları çok iyi okumaya davet ediyorum. Milletimin demokrasi zaferini bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

 

 

“GERİYE GİDİŞ ASLA SÖZ KONUSU OLMAYACAK”

 

 

“Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Milletimizin bu seçimde bir kez daha teyit ettiği mesaja uygun şekilde tüm kurul ve kurumlarıyla demokrasiye olan bağlılığımızı hak ve özgürlükleri geliştirme konusundaki kararlılığımızı, önümüzdeki dönemde daha da güçlendirerek sürdüreceğiz” diyen Erdoğan konuşmasını söyle sürdürdü: “”Geçtiğimiz 16 yılda; vesayet güçleriyle, cuntalarla, darbecilerle, siyasi, ekonomik tetikçilerle yaptığımız mücadelelerle ülkemizi ve ekonomide getirdiğimiz yerden geriye gidiş asla söz konusu olmayacaktır. Tam tersine Türkiye'nin her alanda daha da ileri gitmesi için mücadele vermeyi sürdüreceğiz. Geçmişte her ne sebeple olursa olsun ötekileştirilmiş vatandaşlarımız bu ülkenin birinci sınıf vatandaşları olarak, demokrasiden ekonomiye tüm olanaklardan istifade etmeye devam edecek. Bu ülkede hiç kimsenin kökeninden, inancından, kıyafetinden, hayat biçiminden veya başka herhangi bir farklılığından dolayı horlanmasına, haklarının kısıtlanmasına, özgülük alanının daraltılmasına asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizi daha da güçlendirmek, zenginleştirmek ve ortaya çıkan refahı milletimizin tüm fertlerine adil şekilde paylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Milletimizden aldığımız bu destekler sınırlarımız içinde ve dışında ülkemizi terör örgütleri vasıtasıyla tedip etmeye çalışanlara cevabımızı çok daha güçlü bir şekilde vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ