Milletvekili adayları sandık başında

Türkiye genelinde olduğu gibi Tekirdağ'da da dün seçim heyecanı yaşandı. Tekirdağ, Çerkezköy, Çorlu'da da milletvekili adayları sandıklara giderek oylarını kullandı.

SİYASET 24.06.2018 21:43:00 0
Milletvekili adayları sandık başında


 

Türkiye dün 13’üncü dönem cumhurbaşkanı ve 27. Dönem milletvekillerini belirlemek için sandık başına gitti.

 

 

ÇERKEZKÖY’DE 294 SANDIK KURULDU

 

 

Türkiye genelinde 56 milyon 322 bin 632 seçmen için 180 bin 65 sandık kurulurken, Tekirdağ’da ise 736 bin 589 seçmen için 2 bin 164 sandık kuruldu. Kapaklı’da 77 bin 415 seçmen için 211 sandık, Çerkezköy’de 107 bin 385 seçmen için 294 sandık, Çorlu’da 187 bin 789 seçmen için 515 sandık, Ergene’de 45 bin 530 seçmen için 129 sandık, Hayrabolu’da 25 bin 143 seçmen için 98 sandık, Malkara’da 41 bin 622 seçmen için 154 sandık, Marmaraereğlisi’nde 18 bin 855 seçmen için 55 sandık, Muratlı’da 21 bin 762 seçmen için 70 sandık, Saray’da 37 bin 843 seçmen için 112 sandık,  Süleymanpaşa’da 146 bin 503 seçmen için 437 sandık, Şarköy’de 26 bin 742 seçmen için 89 sandık kuruldu. Türkiye’de seçmenler cumhuriyet tarihinde ilk kez aynı seçimde hem cumhurbaşkanını hem de milletvekillerini seçti.

 

 

AYDINLIK YARINLARA HEP BİRLİKTE ULAŞALIM”

 

 

Partilerin milletvekili adayları da sandık başına giderek oylarını kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Faik Öztrak oyunu Süleymanpaşa’da kullandı. Oyunu kullanmaya CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten ve partililerle birlikte giden Faik Öztrak, oy kullanmasının ardından sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Oylarımızı Meclis'te CHP ve Cumhurbaşkanlığında Muharrem İnce için kullanalım, sandıklara sahip çıkalım, aydınlık yarınlara hep birlikte ulaşalım” dedi.

EŞİ VE ÇOCUKLARI İLE BİRLİKTE OY KULLANDI

CHP Tekirdağ 2. Sıra Milletvekili Adayı İlhami Özcan Aygun da eşim ve çocukları ile birlikte Tekirdağ Anadolu Lisesi 1232 no'lu sandıkta oyunu kullandı. Oy kullanmasının ardından okuldaki sandıkları ziyaret eden Aygun, hayırlı olsun dileğinde bulundu.

 

 

YÜCEER OYUNU ÇERKEZKÖY’DE KULLANDI

 

 

Cumhuriyet Halk Parti 27. Dönem Tekirdağ 3. Sıra Milletvekili Adayı candan Yüceer oyunu saat 11:00’da Nurullah Narin Ortaokulu’nda kurulan 1115 nolu sandıkta kullandı. Oy kullanmaya eşi Kamil Yüceer ile birlikte giden Yüceer, vatandaşlarla birlikte kuyruğa girerek oy kullanmak için sıra bekledi. Oyunu kullanan Candan Yüceer, seçimin hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

“HAYIRLI OLSUN”

 

 

Oyunu kullanan CHP Tekirdağ 4. Sıra Milletvekili Adayı Emre Köprülü de “Oyumuzu kullandık. Tekirdağımıza, Türkiyemize hayırlı olsun” dedi. CHP Tekirdağ 5. Sıra Milletvekili Adayı Op.Dr. Adem Dalgıç da oyunu Süleymanpaşa’da kullandı. Eşi ve çocukları ile birlikte oy kullanmaya giden Dalgıç, “Seçimlerde ailece oyumuzu kullandık. Vatanımız, milletimiz için hayırlı olsun” dedi. Tekirdağ 6. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Doğaroğlu da oyunu Çerkezköy Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu’nda 1180 nolu sandıkta kullandı.

 

 

“GÜÇLÜ MECLİS GÜÇLÜ CUMHURBAŞKANI”

 

 

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Şentop oyunu Kadriye Nazif Gölge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Güçlü Meclis Güçlü Cumhurbaşkanı” diyerek kullandı. AK Parti Tekirdağ 2. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Yel oyunu eşi ile birlikte Tekirdağ’da kullandı. Oyunu kullanan Yel “Oyumuzu kullandık, Ülkemize ve Milletimize hayırlı olur inşallah” dedi. Oyunu kullanan AK Parti Tekirdağ 3. Sıra Milletvekili Adayı Çiğdem Koncagül de Çiğdem Koncagül “Vatandaşlık görevimizi gerçekleştirdik. Ülkemize, ilimize hayırlı olsun inşallah” dedi.

 

 

ÖĞE OYUNU ÇERKEZKÖY’DE KULLANDI

 

 

AK Parti Tekirdağ 5. Sıra Milletvekili Adayı Kerim Atalay oyunu Çorlu’da kullandı. Atalay, seçimin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni etti. 6. Sıra Milletvekili Adayı Abdullah Öğe de oyunu Çerkezköy Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde kullandı. Oyunu 1088 nolu sandıkta kullanan Öğe, ülkenin gelecek yüzyılının yol haritasını belirleyecek olan 24 Haziran seçimlerinde vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirterek hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

ÖNSEL OYUNU ÇORLU’DA KULLANDI

 

 

MHP Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Koray Önsel de oyunu Çorlu’da kullandı. Önsel “24 Haziran seçimleri için vatandaşlık görevimizi yerine getirdik ve oyumuzu kullandık. Memleketimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU