15 günde 8 bin 162 oy kullanıldı

Edirne'de, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule, İpsala ve Hamzabeyli sınır kapılarına konulan sandıklarda yurt dışında yaşayan ve seçmen kayıt listelerinde yer ala

GÜNDEM 22.06.2018 16:58:00 0
15 günde 8 bin 162 oy kullanıldı

Edirne İl Seçim Kurulu tarafından 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışında yaşayan ve seçmen kayıt listelerinde yer alan seçmenlerin oy kullanması için sınır kapılarına sandıklar kuruldu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı, Bulgaristan'a açılan Kapıkule'ye 5, Hamzabeyli Sınır Kapısı'na 1 ve Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'na 2 olmak üzere 8 sandıkta, oy kullanma işlemi 7 Haziran'dan itibaren başladı. Edirne İl Seçim Kurulu Başkanlığı verilerine göre, 15 günde Kapıkule, İpsala ve Hamzabeyli sınır kapılarında toplam 8 bin 162 seçmen oy kullandı.

 

 

"VATANDAŞLIK GÖREVİMİ YERİNE GETİRDİĞİM İÇİN MUTLUYUM"

 


Almanya'dan Türkiye'ye gelerek Kapıkule Sınır Kapısı'nda oy kullanan Yurdagül Dönmez, vatandaşlık görevini yerine getirdiği için mutlu olduğunu ifade ederek, "Frankfurt'tan geliyoruz, eşim orada kullandı. Bende burada kullanmak istedim. Desteklediğimiz partinin kazanmasını istiyoruz. Hayırlısı neyse o olsun memleket için. Yaz tatilimizi İstanbul ve Adapazarı'nda geçireceğiz" dedi.

 

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN