Genç heykeltıraşlar yarışacak

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu kapsamında Güzel Sanatlar Fakülteleri'nin heykel bölümlerinde okuyan genç heykeltıraşlara y?

GÜNDEM 22.06.2018 14:16:00 0
Genç heykeltıraşlar yarışacak

Yarışmanın serbest konulu  taş, ağaç ve metal malzemelerden ya da bu malzemelerin bir arada kullanılmasından oluşacak eserlere açık olacağını belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Eser sahipleri, son iki yıl içinde ürettikleri ve daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış, sergilenmemiş eserleri ile Genç Bisanthe Umut Veren Heykeltıraş Heykel Yarışması’na katılabilecekler” dedi. Bisanthe markasının Süleymanpaşa’yı Türkiye’de ve dünyada kültür ve sanat kenti olarak başarıyla tanıttığını dile getiren Eşkinat “Taş Heykel Sempozyumu’nun kapsamını umut veren genç heykeltıraşlarımıza, heykel okuyan üniversitelilere bir fırsat verecek ve kendilerini gösterebilecekleri bir mecra yaratacak şekilde genişlettik. Biz Süleymanpaşa’da sanat tüketicisi bir toplum yaratırken, sanatı üreten bir kesimi de meydana getirmek, bu kentten ülke ve hatta dünya çapında sanatçıların yetişmesini sağlamak amacındayız” dedi. 

 

SON GÜN 15 AĞUSTOS

 

Yarışmaya başvuruların 15 Ağustos 2018 tarihinde sona ereceğini belirten Eşkinat “Yarışmanın sonucu 3 Eylül 2018 tarihinde ilan edilecek. Ödül töreni ise 4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nun 27 Eylül 2018’de yapılacak olan kapanış töreninde gerçekleşecek.

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN