TESKİ iddialara cevap verdi

Bazı sosyal medya hesaplarında 'Tekirdağ'da ishal salgını olduğu, bunun da sebebi olarak TESKİ'nin içme sularına lağım karıştığı' iddiaları üzerine Tekirdağ Su ve Kanaliza

GÜNDEM 21.06.2018 18:53:00 0
TESKİ iddialara cevap verdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nden  yapılan açıklamada, sosyal medya hesaplarında yapılan bazı paylaşımların TESKİ’yi yıpratmak için yapıldığı, yer alan ifadelerin tamamen asılsız olduğu ve gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Yapılan açıklamada ortaya atılan iddialarla seçim dönemi sebebiyle, siyasi amaçlı olarak halkın yalan ve yanlış bilgilerle olumsuz yönlendirilmeye çalışıldığı savunuldu. Tekirdağ Valiliğine bağlı resmi makamlarla görüşmeler yapıldığını ve yapılan bu görüşmeler neticesinde, içme suyundan kaynaklı herhangi bir ishal salgını vakası olmadığını kaydeden TESKİ yetkilileri “TESKİ personeli tarafından ayda 400 lokasyondan mikrobiyolojik numune ve kimyasal numune olmak üzere toplam 800 adet su numunesi alınıyor. Aynı zamanda Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından da, yeni oluşturulan numune alma kabinlerinden numuneler alınarak şebekeye verilen su sürekli olarak denetleniyor. İçme-kullanma suyunda dezenfeksiyon etkinliğinin denetlenmesi amacıyla, serbest klor ölçümleri Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünün belirlemiş olduğu noktalardan TESKİ Klor Saha Personeli tarafından pazar günü dahil her gün yapılıyor” dedi.

 

 

KLORLAMA YAPILMAYAN NOKTA YOK

 

 

Tekirdağ ili genelinde klorlama yapılmayan hiçbir noktanın bulunmadığını belirten yetkililer “Klorlama oranımız yüzde 100'dür. Yine içme suyu depolarımız her sene rutin aralıklarla temizlenmektedir. Alınan bu tedbirler sonucu bugüne kadarTESKİ’ye resmi makamlar tarafından su kaynaklı herhangi bir hastalık bildiriminde bulunulmamıştır. Bu tür yayınlar yapılarak şebekeye verilen içme suyunun güvensiz ve sağlıksız olduğu algısı yaratılarak, vatandaşlarımızın ev tipi su arıtma cihazları satın almaya ya da paketlenmiş su kullanmaya yönlendirilmeye çalışıldığı düşünülmektedir. Ayrıca yapılan bu asılsız yayınlar hakkında adli ve idari makamlara gerekli başvurular yapılacaktır” dedi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ