Biz milletimizden 5 yıllığına bir şans istiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve 3'üncü sıra milletvekili adayı Candan Yüceer, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin Çorlu'da düzenlediği miting öncesi Gündem Özel prog

SİYASET 20.06.2018 18:02:00 0
Biz milletimizden 5 yıllığına bir şans istiyoruz

Türkiye’nin kısa bir döneme sıkıştırılmış, beklenmedik bir seçim atmosferinde gittiğini belirten Yüceer “Aslında bu süreçte çok seçim atmosferi de yaşayamadık. Alışılageldik heyecan, ilgi yoktu meydanlarda. Biraz sessiz, endişeli, biraz korkulu bir süreç geçirdi insanlar. Bunun birçok sebebi var. Her yıla bir seçim düştü son dönemde. Bunun bir yorgunluğu var. İnsanlara yoğun bir baskı var, bunun bir korkusu var. İnsanlar açık açık hangi partiye oy vereceğini, düşüncesini ifade edemiyor. Yapılan anketler var. Anketlerde bile insanlar hangi partiye oy vereceğini söylemiyor. Neden? Çünkü kayıt altına alındığını biliyor. Kendisine dönebileceğini biliyor, tehdit edileceğini biliyor, işiyle, aşıyla belki yaşamıyla, güvenliğiyle, özgürlüğüyle tehdit edileceğini biliyor ki bunlar yaşanmış gerçekler maalesef. Böyle olduğu için insanlarda bir bıkkınlık var. Türkiye’nin gündemi şuan seçim olmamalı, keşke seçim olmasaydı. Türkiye’nin o kadar çok sorunu var ki aşmamız gereken, ekonomik krizi var, dış politikada yaşadığı sorunlar var, toplumsal barışla ilgili yaşadığı sorunlar var, eğitimle ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Bu kadar sorunun arasında tekrar Türkiye’yi bir seçime götürmek aslında gerçekten işgüzarlık” dedi.

 

 

“ARTIK HERKESİN ADAYI OLDU”

 

 

4 Mayıs’ta Muharrem İnce’nin CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterildiğini anımsatan Yüceer “O gün gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak açıklandı Muharrem İnce. Bizim kendi içimizden çıkardığımız, partimizin çeşitli kademelerinde görev yapmış sevdiğimiz, birlikte milletvekilliği yaptığımız, grup başkan vekili olan bir arkadaşımız, bir yoldaşımız. Bizim için ayrı bir önemi var. Ama ben bu süreçte şunu görüyorum. Artık Cumhuriyet Halk Partisi tabanından çıktı Muharrem İnce, artık geniş bir kitleye hitap ediyor. Artık hepsinin adayı oldu. Bu anlamda da gurur ve mutluluk verici. İnce bu konuda çok başarılı bir süreç yönetiyor, söylemleriyle, mitingleriyle, tavırlarıyla, verdiği umutlarla, diliyle, üslubuyla gerçekten Türkiye’de her kesime, herkese umut oluyor” dedi.

 

 

KADER SEÇİMİ”

 

 

Tekirdağ’da durumun değişeceğini düşündüğünü söyleyen Yüceer “Artık yeni bir parti var, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı var. bir de yeni bir sürece gidiyoruz. Türkiye’de ilk kez böyle bir seçim süreci yaşıyoruz. Hem cumhurbaşkanını seçeceğiz, hem milletvekillerini seçeceğiz. Bu Türkiye’nin gerçekten kader seçimi. Türkiye’de bir rejim değişikliği yaşıyoruz, bunu oyladık. Ve bizler güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye yani bu ülkeyi huzura, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe dönüştürecek, herkesin temsil edildiği, parlamentonun etkin ve güçlü olduğu, başbakanlığın, cumhurbaşkanlığının olduğu bir sistem için varız diyoruz. Onu vaat ediyoruz. O yüzden gerçekten bizim için bir kader seçimi. Ya bunu yapacağız ya da Türkiye daha otoriter, daha baskıcı, daha korku imparatorluğu olan, yasama, yürütme, yargının tek elde olduğu bir sisteme doğru gidecek” dedi.

 

 

“SİYASET DİLİNİN GELDİĞİ NOKTAYI BEĞENMİYORUM”

 

 

Türkiye’de siyaset dilinin ve siyasi iklimin geldiği noktayı beğenmediğini söyleyen Yüceer “tabi ki eleştiriler olacak, tabi ki zaman zaman sert cümleler çıkacak ama bu asla bir hakarete, iftiraya, küfre ya da o insanın şahsını hedef alan şekle dönüşmemeli. Ama Türkiye’nin bu son süreçte özellikle iktidar ve sayın Cumhurbaşkanının diliyle geldiği nokta bu. Her siyasetçi ne konuştuğunu, cümlenin nereye gideceğini düşünerek konuşmak zorunda. Çünkü siyasetçiyiz, geniş kitleleri etkiliyoruz, bir siyasi kimliğimiz var, temsil ettiğimiz kurumlar var. Dolayısıyla daha dikkatli olmak zorundayız. Bu dilden hoşlanmıyorum. Ekonomiyi düzeltiriz, eğitimi düzeltiriz, dış politikamızı yeniden şahlandırırız. Ama bu toplumu bunca yıldır bir arada tutan bir değer var. Birlik ve beraberlik, kardeşlik, kucaklaşma, uzlaşma. Siyaset bir araç. Amacımız vatan ve millet. Milletin birlik ve beraberliği. Bunu kaybedersek bu toplumu bir arada tutamayız. Bunun temeli adalet. İnsanların adalete olan inancı kalmazsa bir arada kalması mümkün değil. O zaman kaos, düşmanlık, kutuplaşma başlıyor. 16 yıldır AKP iktidarının bana göre verdiği en büyük zarar kardeşlik hukukumuzu kaybettirdiler, insanları düşmanlaştırdılar” diye konuştu.

 

 

“5 YILLIĞINA ŞANS İSTİYORUZ”

 

 

Birbirinden ayrı olması gereken yasama, yürütme ve yargının şuanda tek elde olduğunu kaydeden Yüceer “Artık kendi kendine yeten bir ülke değiliz. En son 14 şeker fabrikası satıldı. Cumhuriyetin tüm birikimleri satıldı. AK Parti döneminde 62 milyar dolarlık bir özelleştirme yapıldı. Ne yaptınız dış borcu mu kapattınız, hayır. Cari açık uçmuş, enflasyon öyle, işsizlik öyle. Ekonominin hali ortada. Türkiye’nin hali ortada. Siz ne yaptınız bu süre içinde? 16 yılda halkımız iktidara şans verdi. Ama şuan geldiğimiz noktada yönetemiyorlar. Biz milletimizden 5 yıllığına bir şans istiyoruz. Projelerimizle hazırız. Şuan projeleriyle, kadrolarıyla, yaşadığı tecrübeyle, deneyimiyle, birikimiyle seçime en hazır parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

 

 

“TRAKYA BUNA İZİN VERMEYECEK”

 

 

Kapaklı-Çerkezköy sınırlarında yapılması planlanan termik santrale de değinen Milletvekili Yüceer “Çerkezköy ve Kapaklı’nın havası zaten kirli. Burası sanayi bölgesi. Kanser vakaları çok fazla. 2011’de Ergene için eylem planı yapıldı, temizleyeceğiz dendi. Ergene’de yapılan hiçbir şey yok. Bizim belediyelerimiz arıtma yaptılar. Belediyelerimiz kendi üzerine düşen katkıyı sundu. Ama iktidar maalesef bu konuda gözünü kulağını kapatmış durumda. Onun üzerine bir de termik santral yaparak bizi hepten yok etmeye çalışıyorlar. Trakya buna izin vermeyecek” dedi. Tekirdağ’da seçim sonucuna ilişkin değerlendirmede de bulunan Yüceer “Tekirdağ için 5-2 olacak. İnşallah ilk turda da Cumhurbaşkanı adayımız, herkesin cumhurbaşkanı Muharrem İnce alnının akıyla çıkacaktır” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU