'Geçmişimiz geleceğimizin teminatıdır'

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltıda Çerkezköy'deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlara Tekirdağ Milletvekili Adayları tanıt?

SİYASET 19.06.2018 15:23:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltıda Çerkezköy’deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlara Tekirdağ Milletvekili Adayları tanıtıldı.

 

 

“SIRALAMA HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL”

 

 

Dün saat 10.00’da Gönlübol Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıda konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz “24 Haziran seçimlerinde başarı yakalamak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Aydeniz’in ardından milletvekili adayları konuşma yaptı. 7’nci sıra milletvekili adayı Oktay Üstün, 24 Haziran seçimleri sonrası Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhur ittifakı ile çok iyi yerlere geleceğine inandıklarını belirtirken, 6’ncı sıra milletvekili adayı Zehra Çalışkan da, bu davaya çocukluğundan beri gönül verdiğini söyledi. Ölene kadar bu davaya hizmet etmeye devam edeceğini belirten Çalışkan “Bu sıralamada önde yada arkada önemli değil. 24 Haziran sonrasında aynı şevk aşkla bu yolda davamıza hizmet edeceğiz” dedi. Çalışkan, 24 Haziran’dan sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve dirliği için MHP’nin bir neferi olarak mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.

 

 

“CHP’NİN BELİNİ ÇATLATTIK”

 

 

5’inci sıra milletvekili adayı Muammer Varol da ülkenin göz nuru partisi olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin yeniden adayı olduğunu ifade ederek 24 Haziran seçimleri için destek istedi. Kahvaltıda MHP Tekirdağ 3’üncü Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Yıldırım da konuşma yaptı. Cumhuriyet tarihinde 2007 yılında Tekirdağ’da ilk defa milletvekili çıkardıklarının kaydeden Yıldırım “Ben o dönem ikinci sıradaydım ve CHP’nin belini çatlatmak ise bize nasip oldu. İnşallah bu dönem de kırmak nasip olur” dedi.

 

 

“24 HAZİRAN BİR KURTULUŞ HARBİDİR”

 

 

Sağ ve sol parti olmadıklarını ifade eden Yıldırım, Alparslan Türkeş’in ‘Biz sol ile mücadelemizden sağ ile mücadeleye vakit bulamadık. Biz Türk milletinin ta kendisiyiz’ sözünü anımsatarak “Biz orta Asya’dan gelen ruhuz. Çanakkale ruhuyuz. Önce vatan derken laf olsun diye demiyoruz. 24 Haziran seçimleri sadece bir seçimden ibaret değil, bir kurtuluş harbidir” dedi. Yıldırım, CHP’ye oy verecek seçmenlere de seslenerek “CHP’ye oy verenler Tekirdağ’dan üç değil yedi vekil göndersen ne olacak. Gönderdiğin Faik Öztrak meclise bile gitmiyor. TBMM’de en fazla devamsızlık yapan vekil Faik Öztrak’tır. CHP’li vekiller TBMM kürsüsünde oturduğunuz yerde yazılı yada sözlü Tekirdağ’ın sorunlarıyla ilgili ne öneriler verdiniz” dedi.

 

 

“TÜRK MİLLETİNİN SAĞDUYUSU ASLA ŞAŞMAZ”

 

 

2’nci sıra milletvekili adayı Çığır Doğu Zorlu da 24 Haziran seçimlerinde ülkede farklı alanlarda kırılmaların yaşanacağını ifade ederek “Türk milletinin feraseti, sağduyusu asla şaşmaz. Biz 1999 yılında hükümete geldik. Türkiye o dönemde 28 Şubat’tan çıkmıştı. Sincan’da tanklar yürüyordu. Özel harekat ile jandarma kavgalıydı. Siyaset bölünmüş, gensorular ile hükümet düşüyordu. O seçimde MHP yüzde 18 oy aldı. Genel başkanımızın önüne başbakanlık geldi. Fazilet Partisi ve Doğru Yol Partisi dinlensin diyerek erdemlik yapmıştır. Bizim dönemde hem Türkiye’nin üniter yapısını, milli varlığını bozmayan ama demokratikleştiren bir sürü yasa çıktı” dedi. Zorlu, millet için her zaman en zor şartlarda sorumluluk aldıklarını ve bedel ödemeye hazır olduklarını ifade ederek “15 Temmuz’dan sonra Yenikapı’da bir ruh oluştu. Biz de o ruha tabi olduk. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile cumhur ittifakını kurduk. Türkiye’yi yönetecek kadrolarımız var. Buna inanıyor ve güveniyoruz. Geçmişimiz ise geleceğimizin teminatıdır” dedi.

 

 

“HEPİNİZİN BOYNUNUN BORCUDUR”

 

 

MHP Tekirdağ 1’inci sıra milletvekili adayı Koray Önsel de Çerkezköy’ün evladı olduğunu ifade ederek “MHP 50 yıllık mazisinde şanla, şerefle Türk siyasetinde ne zaman tıkanıklık olduysa o gün tıkanıklığı çözen bir parti olmuştur. Ne zaman bu partiyi diz çöktürmeye kalktıklarında MHP gitmiş devletine ve milletine sahip çıkmıştır. Ne zaman bir sorun çıksa bu sorunlara çözüm üreten siyasi bir hareket olmuştur” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 2016 Ekim’de Tekirdağ İl Başkanlığı görevine getirildiğini ve yaklaşık 18 ay il başkanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Önsel “Çorlu, Kapaklı, Çerkezköy, Saray, Ergene hattını temsil edecek ve bu bölgenin sıkıntılarını bilen en güzel liste MHP’de var. Doğduğum büyüdüğüm bölgemizde ciddi bir oy almamız lazım. Listenin başına beni koydular. Allah kısmet ederde Ankara’ya gidersek bu bölge için taleplerimiz olacağı zaman kılıcımızın keskin olması için bu bölgelerden ciddi oy almamız gerekiyor. Evladına sahip çıkmanız gerekiyor, bu da hepinizin boynunun borcudur” ifadelerini kullandı.

 

 

“TEK UMUTLARI TÜRKİYE CUMHURİYETİ”

 

 

Irak’taki Müslümanların, Balkanlardaki soydaşların tek umudunun Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyleyen Önsel “Biz dağılırsak bize sahip çıkacak bir devlet yok. Bu anlamda MHP olarak elimizi değil, gövdemizi ortaya koyduk. Her zaman üzerimize düşeni yapıyoruz. Haklı mücadelenin sonucunu bu seçimden sonra alacağız. Tekirdağ’a hizmet aşkıyla bu yola çıktık. 15 Temmuz hadisesi Türkiye Cumhuriyeti için bir milattır” dedi. Cumhurbaşkanı Hükümet sisteminin 16 Nisan’da oylandığını ve kabul edildiğini belirten Önsel “24 Haziran’da da bu sistemi hayata geçireceğiz” dedi. Tanıtım programına MHP Tekirdağ İ Başkanı İlker Yücel, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, MHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Aksan, MHP Tekirdağ milletvekili adayları Koray Önsel, Çığır Doğu Zorlu, Mustafa Yıldırım, Muhammer Varol, Zehra Çalışkan, Oktay Üstün, STK temsilcileri, muhtarlar ile partililer katıldı.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU