Albayrak'tan Yüksel'e cevap

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yazılı bir açıklama yaparak AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel'in geçtiğimiz günlerde Malkara TOKİ Konutlarında çıkan yangÄ?

GÜNDEM 30.11.2000 00:00:00 0
Albayrak

Yangından etkilenen vatandaşların sevk edildiği Malkara Devlet Hastanesi'nin önünde AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in “İnşallah bir daha bu tarz olaylar yaşanmaz. İnşallah İtfaiye bundan sonra daha hazırlıklı olur. Gerçekten böyle bir durum varsa çok içler acısı bir durumdayız demektir. Acilen yetkililerin bu konuyla ilgili çalışma yapması gerekiyor”  açıklamasını yaptığını belirten Albayrak “Sayın Yüksel'in bu yaklaşımı, ülkemizin seçime gittiği böyle bir dönemde, siyasi rant uğruna gerçek dışı beyanda bulunulmasından başka bir şey değildir. Genel seçimler ve referandumda dahi Sayın Cüneyt Yüksel, daha fazla oy toplama hesabıyla Büyükşehir Belediyemizi ve ilçe belediyelerimizi hedef alan açıklamalar yapmaktadır. Yaşanan son durum da alışkanlık haline getirdikleri karalama politikasının bir uzantısıdır” dedi.

 

“ÇOK KAPSAMLI ÇALIŞMALAR YAPTIK”

 

2014 yılından bu yana İtfaiye teşkilatını geliştirmek ve güçlendirmek adına çok kapsamlı çalışmalar yaptıklarını kaydeden Albayrak “İtfaiye teşkilatımızı çağımızın en ileri teknolojisine sahip araç ve ekipmanlarla donattık. Personelimize en modern eğitimleri verdik. Yangın veya ihtiyaç duyulan diğer hallerde müdahale etme süremizi kısalttık. En etkin müdahale tekniklerini uygulamaya geçirdik. Kurumumuzun bu anlamdaki başarısı, civar iller ve hatta komşu ülkeler tarafından görülmekte ve takdir ediliyor. Malkara ilçesi TOKİ Konutları'nın kazan dairesinde meydana gelen yangına da 5 dakika gibi kısa bir süre içerisinde müdahale edildi. 2 personelimiz yangına müdahale ederken, 2 personelimiz de 1 erkek, 2 kadın ve 2 bebeği tahliye etti. 1 personelimiz de bina içerisinde yaptığı kontrolde koah hastasının bulunduğu odada duman olmadığı için personelimiz olduğu yerde beklemesini, kendisine "solunum cihazı" getireceğini söyleyerek, şeker hastası olan bir diğer vatandaşımıza refakat ederek binanın iç merdivenlerinden aşağıya indirdi. Aynı personel itfaiye aracından solunum cihazını alarak tekrar koah hastası vatandaşımızın yanına çıkarak solunum cihazından yararlanmasını sağladı ve vatandaşı sırtına alarak aşağı indirdi” dedi. 

 

“PERSONELİN ÇALIŞMASINI ZORLAŞTIRDILAR”

 

Tahliye işlemi gerçekleştirilirken, kazan dairesindeki yangının söndürüldüğünü ve binada güvenli bir ortam sağlandığını kaydeden Albayrak “Tüm bu işlemler 10 dakikada tamamlandı. Ekiplerimiz kendilerine verilen eğitim doğrultusunda en etkin ve verimli şekilde gerekli müdahaleleri yaparken, olay yerinde toplanan kalabalığın içerisindeki kahramanlık yapmak isteyen bazı şahıslar, provokatörce bir yaklaşım içerisinde cam, çerçeve ve kapı kırmak suretiyle vatandaşlarımızın evlerine zarar vermiş ve personelimizin çalışmasını zorlaştırmıştır. Yangın konusunda bilgisiz ve eğitimsiz olan bu vatandaşlar, ortamdaki dumandan etkilenince yine İtfaiye personelimiz tarafından tahliye edildi. İtfaiye teşkilatı eleştirilirken, yangın konusunda bilgisiz ve eğitimsiz olan bu gençleri kahraman olarak ilan etmek, yaşanabilecek benzer durumlarda gerekli müdahalelerin yapılmasını engelleyecek ve hatta insanların zarar görmesine neden olabilecek tehlikeli bir yaklaşımdır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği her şeyden önce gelir ve bu sebeple hiçbir siyasi hesap için bu tür olaylar amaç haline getirilmemelidir” dedi.İtfaiye ekiplerinin yangın ihbarından 5 dakika sonra olay yerine ulaşarak ve 10 dakika gibi kısa bir süre içerisinde gerekli tüm müdahaleleri gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza attığını dile getiren Albayrak “İkisi bebek ve ikisi hasta olmak üzere binanın tüm sakinlerinin can güvenliği sağlanarak, 112 sağlık ekiplerine sağlıklı bir şekilde teslim edilmiş olması bunun en somut kanıtıdır. Yılın 365 günü mesai kavramı tanımaksızın özveriyle çalışan ve yeri geldiğinde vatandaşların can ve mal güvenlikleri uğrunda kendi canlarını tehlikeye atan İtfaiye teşkilatımızın fedakâr personelinin emeklerini yok sayarak hedef alan siyasi nitelikli haksız eleştirileri üzüntüyle karşılamış olup, düşündürücü buluyoruz” dedi. 

Haber / Ayşenur AYDIN