Milletvekili Adayı Doğaroğlu'ndan sendikalara ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ 5'inci Sıra Milletvekili Adayı Dr. İsmail Doğaroğlu, dün Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi ve Teksif Sendikası Çerkezköy Şubesi'ni ziyaret etti. CHPâ?

GÜNDEM 18.06.2018 19:14:00 0
Milletvekili Adayı Doğaroğlu

Seçim çalışmaları kapsamında CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve partililerle birlikte dün saat 14:00’da Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ 5’inci Sıra Milletvekili Adayı Dr. İsmail Doğaroğlu Şube Başkanı Murat Koçak ve şube yönetimi tarafından sendika binası önünde konfetilerle karşılandı. 

 

“HER PARTİYE EŞİT MESAFEDEYİZ”

 

Ziyarette konuşan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Biz Türkiye genelinde 210 bin üyesi, Çerkezköy’de de yaklaşık 15 bin üyesi olan bir sendikayız. Biz çalışmalarımızı insana sevgi emeğe saygı çerçevesinde yürütüyoruz” dedi. Koçak, Türk Metal Sendikası olarak tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını ve kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi. CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Dr.İsmail Doğaroğlu da “Çıktığımız bu yolda her zaman söylediğimiz bir söz var. Emek en yüce değerdir. Her zaman için emeğin ve emekçinin yanında olan bir siyasi partide görev alıyoruz” dedi. 

 

“EMEĞİN HAKKI HER ZAMAN ALINACAKTIR”

Murat Koçak ile uzun yıllardır arkadaş olduğunu kaydeden Doğaroğlu “Sendika üyelerine yüzde 30'a yakın bir zam alma mücadelesi veren ve bunu da  başaran verdiği sendikalaşma mücadelesi ve örgütlenmede dik olma onurunu göstererek kendisini bu başarısından dolayı da ayrıca gururla ve onurla selamlıyorum. Türkiye’de böyle sendikacılar olduğu sürece emeğin hakkı her zaman alınacaktır” dedi. Ziyarette Sendika Şube Başkanı Murat Koçak, CHP Milletvekili Adayı Uzm.Dr. İsmail Doğaroğlu’na üzerinde Atatürk ve Türk bayrağı bulunan kahve takımı hediye etti. 

 

TEKSİF’E ZİYARET

 

Doğaroğlu ve beraberindekiler Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi ziyaretinin ardından Teksif Sendikası Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret ederek Şube Başkanı Mürsel Türkkan ile görüştü. Sendikanın çalışmaları hakkında bilgi veren Türkkan, tekstil sektöründe yaşanan sıkıntılar nedeniyle bir çok fabrikanın kapandığını ve dolayısıyla sendikanın üye sayısında da azalma olduğunu belirtti. Türkiye’de tekstilin daha iyi yerlere gelmesi için merdiven altı üretimlerine son verilmesi için sıkı bir çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Türkkan, “Kaliteli üretim yapan firmaların önünün açılması için çalışma yapılması şart” dedi. 24 Haziran’da yapılacak olan seçimde Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı ve CHP’nin de iktidar olmasıyla birlikte kısa zaman içinde sendikaların özgürce çalışmasının sağlanacağını kaydeden İsmail Doğaroğlu da “Çalışan emeğinin karşılığını alacak. Asgari ücret de en az 2 bin200 TL’ye yükseltilecek” dedi. 

 

 

Haber / Özge MERİÇ